Ολυμπιακοί Αγώνες – Στέφανος Ντούσκος: Κουπί από ατόφιο χρυσάφι

Ολυμπιακοί Αγώνες – Στέφανος Ντούσκος: Κουπί από ατόφιο χρυσάφι

Ιστορική πρωτιά στην κωπηλασία

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λογαριασμό» άνοιξε η Ελλάδα στη λίστα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η πρωτιά του Στέφανου Ντούσκου στο σκιφ χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του αθλήματος. Στους σημερινούς προκριματικούς ξεχωρίζει η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος. 
Οι εκπλήξεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον αθλητισμό. Αθλητές και αθλήτριες πετυχαίνουν μια σπουδαία επίδοση και από τη μια μέρα στην άλλη προστίθεται και το δικό τους «αστέρι» στον αθλητικό γαλαξία. Το μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου, όμως, δεν ήταν έκπληξη. Ισως έκπληξη είναι το χρώμα. Εκπληξη ακόμη και για τον ίδιο. «Παρόλο που έχουν περάσει τόσες ώρες, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Οταν μπαίνεις στον τελικό, το μετάλλιο είναι μέσα στους στόχους. Μόνο που στο σκιφ το χρυσό είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε στην «Κ» ο 24χρονος «χρυσός» ολυμπιονίκης. Η Αννέτα Κυρίδου ήρθε 10η στο σκιφ. 

Η Αννα Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό στο σπορ πιστόλι 25 μ. και κατέκτησε την 6η θέση. Μπορεί αυτή τη φορά να μην ανέβηκε στο βάθρο, αλλά στο δικό της άθλημα η πρόκριση σε έναν τελικό ισοδυναμεί με μετάλλιο. 

Ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μ. ελεύθερο. Προκρίθηκε στους ημιτελικούς ως 3ος με 21.66 και σήμερα, στις 05.11, θα διεκδικούσε την πρόκριση στον τελικό. Η ομάδα 4×100 μ. ομαδ. ήρθε 14η (3.36.28). Στον στίβο, η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό στο τριπλούν και η Ραφαηλίνα Σπανουδάκη ολοκλήρωσε την παρουσία της στα 100 μ. με την 35η θέση (11.45). 

Αύριο το πρωί θα αγωνιστεί στην «κούρσα μεταλλίων» των Λέιζερ Ράντιαλ η Βασιλεία Καραχάλιου. Είναι 9η στη γενική κατάταξη και «μαθηματικά» έχει ελπίδες να ανεβεί μέχρι την 7η. Στα 470, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής είναι 10οι και οι Αριάδνη Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά 17ες.

Από νωρίς το πρωί (03.40) είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν οι αγώνες στον στίβο του Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο. Με το όριο της απευθείας πρόκρισης στο άλμα επί κοντώ να έχει οριστεί στα 5,80 μ., ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής θα διεκδικούσαν θέσεις στον τελικό. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 3 Αυγούστου. Στις 04.45 η Ελισάβετ Πεσιρίδου είχε ως στόχο να βελτιώσει τη φετινή της επίδοση (13.06) στα 100 μ. εμπ. με στόχο μια καλή θέση. Δέκα λεπτά αργότερα, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα διεκδικούσε καλές βολές στη δισκοβολία. 

Το απογευματινό πρόγραμμα του στίβου (μεσημέρι για την Ελλάδα) θα αρχίσει με το μήκος (13.10), όπου θα πάρει μέρος ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο μετέχει στο β΄ προκριματικό γκρουπ και θα επιδιώξει με την πρώτη του προσπάθεια να πετύχει το όριο των 8,15 μ., προκειμένου να μην επιβαρύνει τα πόδια του. Παρά τις μικρές ενοχλήσεις στο γόνατο, βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και ταξίδεψε στο Τόκιο με στόχο κάτι περισσότερο από την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Στο γκρουπ του μετέχουν ακόμη ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα), ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) με φετινό 8,31 μ. και ο Αμερικανός Μάρτζιους Ντέντι με 8,38 μέτρα. Στις 05.50, ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα αγωνιζόταν στα 96 κ. της άρσης βαρών. 

Η σημερινή ημέρα θα κλείσει για τα ελληνικά χρώματα με το παιχνίδι της εθνικής πόλο ανδρών με τη Ν. Αφρική (13.50).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή