Κοντεύουμε να πιάσουμε τον πάτο του πηγαδιού

Κοντεύουμε να πιάσουμε τον πάτο του πηγαδιού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το βράδυ της Πέμπτης και έπειτα από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ και του Αρη, μία ερώτηση κυριαρχούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν η UEFA θα δημιουργήσει και… τέταρτη κατηγορία, για να αγωνίζονται και το φθινόπωρο οι ελληνικές ομάδες. 

Το πρόωρο «αντίο» που είπαν οι δύο «κιτρινόμαυρες» είναι άλλο ένα χαστούκι για το ποδόσφαιρό μας. Οταν μάλιστα αυτό προέρχεται από αντιπάλους που κάποτε τους θεωρούσαμε του χεριού μας, πιστοποιεί πως δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην ανάκαμψή του.
Σίγουρα δεν ήταν του ίδιου ειδικού βάρους ο τρόπος αποκλεισμού της ΑΕΚ και του Αρη. Ο δεύτερος το πάλεψε, είχε καλά δείγματα ως ομάδα. Παίκτες και προπονητής έκαναν ό,τι μπορούσαν.

Αντιθέτως, ο αποχαιρετισμός στην Ευρώπη από τον «Δικέφαλο» ήταν άλλη μία απόδειξη πως πρέπει η διοίκηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Η κατασκευή του γηπέδου σίγουρα θα μείνει στην Ιστορία ως το μεγαλύτερο έργο της, που πιθανόν δεν πρόκειται να ξεπεραστεί από καμία άλλη. Ομως είναι απαραίτητο να πάρει μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στους οπαδούς της και να μη δημιουργεί φρούδες ελπίδες, με τα ηχηρά πρωτοσέλιδα που υπόσχονται καλύτερο μέλλον, με λύσεις από το παρελθόν.
Να παραδεχτεί πως… δεν μπορεί να χωρέσει σε μία μασχάλη δύο καρπούζια και να ζητήσει υπομονή και συμπαράσταση από τον κόσμο, ακόμα και όταν η ομάδα παρουσιάζει εικόνα όπως αυτή της Πέμπτης. Και να μην αναζητούνται δικαιολογίες, όπως οι πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν, οι περισσότερες εκ των οποίων προήλθαν από το… κλωτσοσκούφι των παικτών της Βελέζ και όχι από οργανωμένες επιθέσεις.

Την Τρίτη, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παίζουν δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Ο πρώτος έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε ομίλους μέχρι τον Δεκέμβριο. Ο δεύτερος θα πρέπει να έχει διδαχτεί από το περυσινό του πάθημα και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Σε αντίθετη περίπτωση, η κατρακύλα θα είναι ανεξέλεγκτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή