Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πέταξε» για τελικό ο Τεντόγλου από το πρώτο άλμα

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πέταξε» για τελικό ο Τεντόγλου από το πρώτο άλμα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο ένα άλμα χρειάστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου για να βρεθεί στον τελικό του μήκους. Ο πρωταθλητής μας «προσγειώθηκε» στα 8,22 και έκλεισε εισιτήριο για το όνειρο του. 

Το όριο για την πρόκριση στον τελικό ήταν τα 8,14 μ.

Ο εν ενέργεια κορυφαίος Έλληνας αλτης ήθελε να πάρει την πρόκριση με όσο το δυνατόν λιγότερα άλματα προκειμένου να μην επιβαρύνει το γόνατο του. Και τα κατάφερε. Από την πρώτη προσπάθεια έπιασε το όριο και στον τελικό του μήκους θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Ταξίδεψε στο Τόκιο με την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο και συγκαταλέγεται στα φαβορί για μία θέση στο βάθρο. 

«Ήθελα να κάνω ένα άλμα, να μην κουραστώ, ένα σίγουρο άλμα. Δεν το έτρεξα όπως θα ήθελα, δεν μπήκα καλά, ωστόσο βγήκε καλή επίδοση. Στον τελικό θα μπω διαφορετικά Το σημαντικό είναι πως δεν με ενόχλησε το γόνατο», τόνισε και αναφερόμενος στο άλμα στα 8,50 του Ετσαβαρία, πρόσθεσε: «Το 8,50 μ. του Ετσεβαρία μου λέει πολλά. Αλλά έτσι όπως είδα κι εγώ τον εαυτό μου μπορώ να κάνω άλμα στα 8,50 μ., δεν ξέρω αν θα βγει στην πρώτη προσπάθεια, ωστόσο νιώθω έτοιμος για άλματα στα 8,50 μ. στην διοργάνωση».

Η χώρα μας εκπροσωπείται στο αγώνισμα του μήκους, με συνέπεια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, εκεί όπου ο Κώστας Κουκοδήμος κατέλαβε την έκτη θέση. Ο Λούης Τσάτουμας αγωνίστηκε στον τελικό του 2008, όμως, δεν κατάφερε να καταταχθεί, καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Ο 23χρονος Τεντόγλου αγωνίζεται για δεύτεη φορά σε Ολυμπιακούς καθώς είχε πάρει μέρος και στο Ρίο.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 2 Αυγούστου (04.20)

Οι δώδεκα του τελικού:

Ετσεβαρία (Κούβα) 8,50 μ.

Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,22 μ

Χασιόκα (Κίνα) 8,17 μ.

Γκέιλ (Τζαμάικα) 8,14 μ.

Χάρισον (ΗΠΑ) 8,13 μ.

Ραντάτζο (Ιταλία) 8,10 μ.

Μασό (Κούβα) 8,07 μ.

Μόντλερ (Σουηδία) 8,01 μ.

Κασέρες (Ισπανία) 7,98 μ.

Χέινλε (Γερμανία) 7,96 μ.

Χουάνγκ (Κίνα) 7,96 μ.

Πούλι (Φινλανδία) 7,96 μ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή