Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη 18η θέση η Σκαρβέλη 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη 18η θέση η Σκαρβέλη 

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη 18η θέση στους προκριματικούς της σφυροβολίας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Σταματία Σκαρβέλη.

Η 26χρονη αθλήτρια είχε καλύτερη βολή στα 69,01μ., στη δεύτερη προσπάθεια της, και πλησίασε το φετινό της ρεκόρ (69,83). 

Η 26χρονη σφυροβόλος στην πρώτη της βολή έκανε 68,70μ., ενώ στην τρίτη η σφύρα έφυγε πάνω στον κλωβό. «Η εμπειρία της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορεί αν συγκριθεί με τίποτα άλλο», δήλωσε μετά τον αγώνα της η σφυροβόλος.  

Οι προκριματικοί ήταν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Έξι αθλήτριες είχαν προσπάθειες πάνω από το 70,00μ. και τρεις ξεπέρασαν το όριο των 73,50 μέτρων. Καλύτερη όλων, ήταν η δύο φορές «χρυσή» ολυμπιονίκης Ανίτα Βλονταρτσικ με 76,99 μέτρα.   

  • Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στη σφαιροβολία των γυναικών. Η Κινέζα Λιτζάο Γκονγκ έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ασία που αναδείχθηκε «χρυσή» ολυμπιονίκης (20,58, κορυφαία προσωπική επίδοση). Δεύτερη ήρθε η Ρέιβεν Σόντερς από τις ΗΠΑ (19,79) και τρίτη η Βαλέρια Άνταμς από τη Νέα Ζηλανδία με 19,62.     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή