Ολυμπιακοί Αγώνες: Η «ασημένια» Ρέιβεν Σόντερς νίκησε και την κατάθλιψη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η «ασημένια» Ρέιβεν Σόντερς νίκησε και την κατάθλιψη

«Το να κερδίσω το μετάλλιο μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για τις μαύρες μειονότητες», δήλωσε μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Κινέζα Λιτζιάο Γκονγκ να κατέκτησε το μετάλλιο στη σφαιροβολία όμως αυτή που «έκλεψε» την παράσταση ήταν η Αμερικανίδα Ρέιβεν Σόντερς. Εντός και εκτός σταδίου. 

Με εντυπωσιακές μάσκες, με μαλλιά βαμμένα όπως ο κακός του Μπάτμαν, με τον εντυπωσιακό χορό, τις πόζες της σαν μοντέλο τυλιγμένη με την αμερικανική σημαία αλλά, περισσότερο από όλα, με τις συγκλονιστικές δηλώσεις της γύρω από την κατάθλιψη.  

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η «ασημένια» Ρέιβεν Σόντερς νίκησε και την κατάθλιψη-1

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο, η Αμερικανίδα αθλήτρια, η οποία έχει το προσωνύμιο Χουλκ, είχε έρθει 5η. Το 2018 παραλίγο να αυτοκτονήσει. 

«Ήμουνα νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη. Υπάρχουν πολλά στίγματα γύρω από αυτό και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να βρω διέξοδο. Ο στίβος μου αποσπούσε την προσοχή, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν. Μια μέρα ενώ οδηγούσα μου πέρασε από το μυαλό: νομίζω ότι ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη σφαιροβολία.

Η Ρέιβεν Σόντερς αποφάσισε να πάει σε ψυχολόγο και διαγνώστηκε με κατάθλιψη, άγχος και μετατραυματικό στρες. «Το να κερδίσω το μετάλλιο μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για τις μαύρες μειονότητες», τόνισε.

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στους προκριματικούς με τη μάσκα του «Τζόκερ». Στον τελικό φόρεσε του Χουλκ. «Τώρα είμαι ευτυχισμένη», τόνισε.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή