Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Δευτέρας (2/8) 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Δευτέρας (2/8) 

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα μεταλλίων και προκρίσεων αναμένεται να είναι η αυριανή για τα ελληνικά χρώματα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Μίλτος Τεντόγλου θα πάρουν μέρος στους τελικούς των κρίκων και του μήκους, αντίστοιχα, ενώ στους προκριματικούς στο επί κοντώ θα αγωνιστούν οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικολέτα Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ. 

Το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών θα ανοίξει με τη συμμετοχή του Χρήστου Φραντζεσκάκη (03.00) στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας. Το όριο πρόκρισης για τον τελικό είναι 77,50 μ. ή, σε διαφορετική περίπτωση, θα προκριθούν οι 12 καλύτεροι των δύο γκρουπ. Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος αγωνίζεται για 2η φορά σε Ολυμπιακούς, έχει εφετινό ρεκόρ 74,58 μ. Ο δεύτερος σφυροβόλος μας, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, στους πρώτους Ολυμπιακούς της καριέρας του, θα πάρει μέρος στο 2ο γκρουπ (04.30). Ο Φραντζεσκάκης έχει εφετινό ρεκόρ 76,85 μ. και στους αγώνες του είναι σταθερός σε βολές πάνω από 75,00 μ.  

Στις 04.20 θα αρχίσει ο τελικό στο μήκος με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου. Θα αγωνιστεί 10ος. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι διαθέτει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο (8,60 μ.) και είναι σταθερός στις επιδόσεις του με άλματα πάνω από τα 8,20 μέτρα. Ένας από τους βασικούς αντιπάλους του αναμένεται να είναι ο Χουάν Ετσεβαρία (Κούβα). Στον προκριματικό είχε άλμα στα 8,50 μ. Ο Τζαμαϊκανός παγκόσμιος πρωταθλητής Τατζάι Γκέιλ και ο Αμερικανός Χάρισον είναι επίσης πολύ καλοί αθλητές.  

Στον προκριματικό των 200 μ. θα αγωνιστεί η Ραφαέλλα Σπανουδάκη (04.38) ενώ στο απογευματινό πρόγραμμα της διοργάνωσης το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο επί κοντώ (13.20). Το όριο είναι στα 4,70 μ. Η «χρυσή» ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη έχει αυτή τη χρονιά υπερβεί τα 4,80 μ. Η καλύτερη εφετινή εμφάνιση της Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν στα 4,70 μ. και της Έλενας Πόλακ στα 4,71 μ. Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο έχει η Κέιτ Ναζότ με 4,95 μ. και ακολουθεί η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,91 μ.,  

Στις 11.00 θα αρχίσει ο τελικός των κρίκων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα προσπαθήσει να κατακτήσει το δεύτερο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Δύο σερί ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους έχουν ο Αρμένιος Αλμπέρτ Αζαριάν (ΕΣΣΔ, 1956, 1960) και ο Ιάπωνας Ακινόρι Νακαγιάμα (1968, 1972). Αντίπαλοί του Έλληνα πρωταθλητή θα είναι, κατά σειρά εμφάνισης στον τελικό, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι (5ος με 14,900 β. στον προκριματικό), ο Κινέζος Χάο Γιόου (8ος με 14,800 β.), ο Κινέζος Γιανγκ Λιου (2ος με 15,300 β.), ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν (7ος με 14,800 β.), ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (4ος με 14,933 β.), ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (3ος με 15,066 β.) και ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ (6ος με 14,800 β.), ο οποίος θα ανεβεί στους κρίκους τελευταίος, αμέσως μετά τον Πετρούνια. 

Στις 05.30, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Με νίκη οι διεθνείς μας θα εξασφαλίσουν την πρωτιά στον όμιλό τους προκειμένου στους αγώνες χιαστί (4/8) να αντιμετωπίσουν τον 4ο του άλλου ομίλου.  

Οι τελευταίες κούρσες για την κατηγορία των 470 θα αρχίσουν στις 06.05 για τις γυναίκες όπου οι Αριάδνη Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά θα επιδιώξουν καλά πλασαρίσματα για να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη (15ες). Στα ανδρικά 470, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής πρέπει να φέρουν δύο πολύ καλές θέσεις ώστε να μπουν με «άλλο αέρα» στην «κούρσα των μεταλλίων». Βρίσκονται στη 8η θέση.  

Οι ελληνικές παρουσίες στο αυριανό ολυμπιακό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθούν με την συμμετοχή των Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Εβελίνας Παπάζογλου, στον προκριματικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης (ελεύθερο πρόγραμμα στο ντουέτο, 13.30). Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μετέβη στο Τόκιο την Κυριακή (1/8) το πρωί, υπεβλήθη στα απαιτούμενα τεστ covid που βγήκαν αρνητικά, μπήκε στο Ολυμπιακό Χωριό και θα αγωνιστεί τόσο με την παρτενέρ της Εβελίνα Παπάζογλου στο ντουέτο, όσο και στο ομαδικό μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της αποστολής. Είναι η τρίτη συμμετοχή της Πλατανιώτη σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η δεύτερη μαζί με την Παπάζογλου ως ντουέτο.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή