ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής των κρίκων βαθμολογήθηκε με 15,200 και θα ανεβεί στην 3η θέση του βάθρου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής των κρίκων βαθμολογήθηκε με 15,200 και θα ανεβεί στην 3η θέση του βάθρου.   

Ένα βήμα στην έξοδο στοίχισε στον Πετρούνια το χρυσό μετάλλιο. Ο πρωταθλητής μας εκτέλεσε το εντυπωσιακό πρόγραμμά του αλλά η έξοδός του δεν ήταν η επιθυμητή ειδικά σε μία διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου.

Με το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο είναι ο Έλληνας αθλητής της ενόργανης με τις περισσότερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από τον έτερο «άρχοντα των δαχτυλιδιών», τον Δημοσθένη Ταμπάκο, που έχει κατακτήσει ένα ασημένιο (2000) και ένα χρυσό (2004) στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Στις δύο πρώτες θέσεις του ολυμπιακού βάθρου ανέβηκαν οι Λιου Γιάνγκ (Κίνα) με 15, 500 και Χάο Γιόου (Κίνα) με 15,300.    

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και στις κόρες μου. Νιώθω γεμάτος γιατί είμαι πάλι στα μετάλλια. Ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος τελικός. Η γεύση είναι γλυκόπικρη γιατί έχω μάθει να κερδίζω την πρώτη θέση και θα κάνω τα πάντα για να την ξανακερδίσω. Η καριέρα μου δεν κλείνει με μία Τρίτη θέση πρέπει να κλείσει με μία πρώτη θέση. Ήταν ένα μετάλλιο που δικαίωσε την προσπάθειά μου», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ΕΡΤ.   

Μέχρι σήμερα, στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μόνο δύο αθλητές έχουν κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στους κρίκους.

Πρόκειται για τον Αρμένιος Αλμπέρτ Αζαριάν, ο οποίος κέρδισε εκπροσωπώντας την Σοβιετική Ένωση το 1956 και το 1960, καθώς και ο Ιάπωνας Ακινόρι Νακαγιάμα, θριαμβευτής στους Αγώνες του 1968 και του 1972. 

Η κατάταξη: 

Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,500 

Χάο Γιόου (Κίνα) 15,300 

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15,200 

Σαμίρ Αΐντ Σαΐντ (Γαλλία) 14,900   

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14,866 

Ντενίς Αμπλιαζίν (Ρωσία) 14,833 

Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 16,600  

Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14,133 

Διαβάστε επίσης

Μίλτος Τεντόγλου: Ένα χρυσό μετάλλιο, έτσι για την… «αλητεία» – Από το παρκούρ στην κορυφή του ολυμπιακού βάθρου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Μαυροβούνιο στον δρόμο της εθνικής πόλο – «Εάν κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μπορούμε να κερδίσουμε»