Μίλτος Τεντόγλου: Η απονομή του μεταλλίου στον χρυσό Ολυμπιονίκη (βίντεο)

Μίλτος Τεντόγλου: Η απονομή του μεταλλίου στον χρυσό Ολυμπιονίκη (βίντεο)

Το χρυσό μετάλλιο φόρεσε στο στήθος ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγες ώρες έπειτα από τη μεγάλη νίκη του στον συγκλονιστικό τελικό του άλματος εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρυσό μετάλλιο φόρεσε στο στήθος ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγες ώρες έπειτα από τη μεγάλη νίκη του στον συγκλονιστικό τελικό του άλματος εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου (βίντεο)

Είναι το δεύτερο χρυσό «γαλανόλευκο» μετάλλιο στο Τόκιο ύστερα από αυτό που κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος και το τρίτο συνολικά, μαζί με το χάλκινο που κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο ήχησε το συρτάκι μετά την απονομή, προς τιμήν του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο 23χρονος στην πρώτη του προσπάθεια έκανε 8,11μ., στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος ενώ στην πρώτη θέση βρισκόταν ο Ετσεβαρία με 8,41μ. και ο Μάσο με 8,21.  Στην τέταρτη προσπάθεια ο πρωταθλητής μας είχε ένα καλό άλμα στα 8,10 αλλά ο Χάρισον με 8,15 και ο Κάθερες με 8,12 μ. βρέθηκαν μπροστά από τον Έλληνα. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στην κορυφή του ολυμπιακού βάθρου

Ο πρωταθλητισμός ρέει στο αίμα του Μίλτου Τεντόγλου και με ένα άλμα στα 8,15 μ. βρέθηκε και πάλι στα μετάλλια. Στο τελευταίο άλμα (6ο) ο Ισπανός Κάθερες έκανε 8,18 μ. και ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε εκτός μεταλλίων. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι όμως ζει για τέτοιες προκλήσεις. Πήρε φόρα και προσγειώθηκε στα 8,41 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Με τα 8,41 ο Τεντόγλου ισοφάρισε τα 8,41 του Ετσεβαρία αλλά ο «αέρινος» Μίλτος είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Κουβανό και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Δεν περίμενα να κερδίσω και ειδικά έτσι. Οι πρώτες προσπάθειές μου ήταν χάλια. Ο Κουβανός ήταν καλύτερος. Είμαι «χρυσός» ολυμπιονίκης αλλά νιώθω και λίγο τυχερός. Πήγα στο τελευταίο άλμα και έκανα ένα απλό αλματάκι από αυτά που κάνω στην προπόνηση», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής στην ΕΡΤ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.   

Η τελική κατάταξη του τελικού: 

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8,41 
  2. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41 
  3. Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21 
  4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18 
  5. Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15 
  6. Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10 
  7. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08 
  8. Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99 
  9. Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92 
  10. Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72 
  11. Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69 
  12. Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή