Ολυμπιακοί Αγώνες: Στεφανίδη – Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στεφανίδη – Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να ολοκληρωθεί η πρόκριση στο ύψος των 4,55 με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός τελικού κορυφαία ονόματα του γυναικείου επί κοντώ.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη βροχή να δημιουργεί προβλήματα, ολοκληρώθηκε ένας από τους πιο περίεργους προκριματικούς στην ιστορία του άλματος επί κοντώ. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να ολοκληρωθεί η πρόκριση στο ύψος των 4,55 με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός τελικού κορυφαία ονόματα του γυναικείου επί κοντώ.

Στον τελικό όμως προκρίθηκαν δύο Ελληνίδες, οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.  

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,25 μ. και συνέχισε στα 4,40 και 4,55 δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, το άγχος της πρώτης συμμετοχής έγινε αιτία για να περάσει η Ελένη Πόλακ με την 3η προσπάθεια τα 4,25 μ. Στη συνέχεια, υπερέβη με την πρώτη τα 4,40. Και σε αυτό το σημείο άρχισε καταρρακτώδης βροχή με αποτέλεσμα να διακοπεί για, περίπου, 40 λεπτά ο αγώνας.  

Όταν ξεκίνησαν και πάλι οι προσπάθειες ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς. Η «ασημένια» ολυμπιονίκης του Ρίο Σάντι Μόρις τραυματίστηκε και έμεινε εκτός συνέχειας ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να περάσει τα 4,55. Αντίθετα η Ελένη Πόλακ είχε τρεις άκυρες σε αυτό το ύψος. Ανάμεσα στις άλλες αθλήτριες που αποκλείστηκαν ήταν οι Αντζέλικα Μόζερ, Μικαέλα Μέιχερ και Αλίσα Νιούμαν.  

Οι διοργανωτές βλέποντας τις δυσκολίες που υπήρχαν εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου αποφάσισαν να σταματήσουν τον αγώνα στα 4,55μ. και, έτσι, την πρόκριση πήραν 15 αθλήτριες.  

•Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ολοκλήρωσε την παρουσία της στους 32ους Ολυμπιακούς με καλή παρουσία στα 200 μ. Έτρεξε στον ημιτελικό της απόστασης απέναντι σε ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες κόσμου και ηπείρων και τερμάτισε στην όγδοη θέση της σειράς της με 23.38 (23η στο σύνολο). 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή