Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων στο πρόγραμμα της Τρίτης (3/7)  

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων στο πρόγραμμα της Τρίτης (3/7)  

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα αθλητές και αθλήτριες μας θα αγωνιστούν την Τρίτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ο τελικός του επί κοντώ όπου θα πάρει μέρος ο Εμμανουήλ Καραλής.  

«Πρεμιέρα» από ελληνικής πλευράς θα κάνει ο Δημήτρης Τσιάμης. Θα πάρει μέρος στον προκριματικό του τριπλούν (03.00). Ο αθλητής προέρχεται από πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο, θα επιδιώξει να κάνει το καλύτερο δυνατό. Ο αθλητής μετέχει στο β΄ γκρουπ με το όριο να έχει οριστεί στα 17,05 μέτρα. Ο Τσιάμης έχει κάνει φέτος 17,21 μ. με ευνοϊκό άνεμο κι έχει 16,42 μ. από τον κλειστό στίβο. Η Ειρήνη Βασιλείου, στη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα τρέξει (03.45) στην 4η προκριματική σειρά των 400μ. Έχει τρέξει εφέτος την απόσταση σε 52.76, που είναι η όγδοη επίδοση της σειράς. Την πρόκριση στον επόμενο γύρο θα πάρουν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι χρόνοι.  

Ο Κώστας Δουβαλίδης θα πάρει μέρος (13.10) στον προκριματικό των 110μ. εμπ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από διάφορα προβλήματα. Ο έμπειρος αθλητής, ο οποίος μετέχει για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα τρέξει στην πέμπτη σειρά και με 13.84 φετινή επίδοση έχει τον όγδοο χρόνο. Στους ημιτελικούς θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτοι και οι τέσσερις αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις. 

Σ το σημερινό πρόγραμμα του τεχνικού (13.30) θα κριθεί η πρόκριση των Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπαζογλου στον τελικό του ντουέτου της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Ύστερα από την ολοκλήρωση του ελεύθερου οι αθλήτριές μας είναι στη 10η θέση. Προκρίνονται τα δώδεκα καλύτερα δίδυμα.  

Στις 06.05 αναμενόταν να αρχίσουν οι ιστιοδρομίες στα 470 των ανδρών και των γυναικών, οι οποίες σήμερα ακυρώθηκαν λόγω άπνοιας. Μένουν από δύο ιστιοδρομίες μέχρι τις «κούρσες των μεταλλίων».    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή