Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ από τον Βάρχολμ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ από τον Βάρχολμ

Ο Κάρστεν Βάρχολμ με 45.94 έσπασε το φράγμα των 46 δευτερολέπτων, σε έναν αγώνα όπου και ο δεύτερος πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο εντυπωσιακές κούρσες στην ιστορία των 400μ. εμπ. διεξήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Κάρστεν Βάρχολμ με 45.94 έσπασε το φράγμα των 46 δευτερολέπτων, σε έναν αγώνα όπου και ο δεύτερος πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ.  

Πριν από, περίπου, έναν μήνα, ο Κάρστεν Βάρχολμ βελτίωσε με 46.70 το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Κέβιν Γιανγκ (46.78, 1992). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Νορβηγός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Η κούρσα ήταν εντυπωσιακή καθώς και οι δύο πρώτοι αθλητές στα 400μ. εμπ. πέτυχαν εντυπωσιακούς χρόνους. Ο δεύτερος, ο Αμερικανός Ράι Μπένζαμιν, ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 46.17, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών. Τρίτος ήρθε ο Βραζιλιάνος Ντος Σάντος με 46.72.

«Ήταν μία κούρσα που έγραψε ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που πέτυχα. Όταν μπήκα στον αγώνα είπα στον εαυτό μου “θυμήσου τη δουλειά που έχεις κάνει”. Αυτό το χρυσό ήταν το μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή μου», δήλωσε μετά τον αγώνα του ο «χρυσός» ολυμπιονίκης, ο οποίος όταν είδε στον φωτεινό πίνακα τον χρόνο που πέτυχε έσκισε από τη χαρά του την αθλητική του μπλούζα. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Τεντόγλου, Πετρούνιας: Είναι οι κορυφαίοι και το απέδειξαν

  • Το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε τα 294.

Τελευταίες ειδήσεις

Σε επιφυλακή για την αποφυγή μπλακ άουτ

Εμβολιασμός: Τη μάχη θα κρίνουν οι διστακτικοί

Καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή