Τσάμπιονς Λιγκ – Ολυμπιακός: Η ώρα της δεύτερης αποστολής

Τσάμπιονς Λιγκ – Ολυμπιακός: Η ώρα της δεύτερης αποστολής

Ο Ολυμπιακός στον δρόμο προς το Τσάμπιονς Λιγκ υποδέχεται τη Λουντογκόρετς

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο εμπόδιο στον δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να ξεπεράσει πλέον ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται απόψε (22.00) τη Λουντογκόρετς στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα επιδιώξουν το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα να έχουν πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα κάνει πιο εύκολη την αποστολή τους σε μία εβδομάδα στη Βουλγαρία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σαφώς περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του σε σχέση με τα ματς κόντρα στη Νέφτσι Μπακού στον προηγούμενο γύρο, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος χθες ο μοναδικός στον οποίο δεν μπορεί να υπολογίζει είναι ο Μπουχαλάκης. Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του τόσο για την ενδεκάδα όσο και για το σύστημα που θα ακολουθήσει. «Μπορεί να παίξουμε 4-2-3-1, μπορεί 4-4-2, ίσως και 3-4-3, αλλά θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των παικτών. Θα δούμε πώς θα είναι μέχρι να πάρω την τελική απόφαση. Η Λουντογκόρετς αντιμετωπίζει με άλλο τρόπο το παιχνίδι, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά», απάντησε σε σχετική ερώτηση, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν: «Φυσικά και η ζέστη επηρεάζει την απόδοση των παικτών. Δεν επιτρέπει μεγάλη ένταση στις ομάδες. Θα προτιμούσαμε να υπάρχει περισσότερη δροσιά, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Επηρεάζει την ταχύτητα και την ένταση των παικτών».

Οσον αφορά στην ενδεκάδα, η επιστροφή του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης, καθώς και του Καμαρά στα χαφ είναι δεδομένες. Θέση διεκδικεί και ο Εμβιλά, όπως επίσης και ο Παπασταθόπουλος. Οσον αφορά στον τερματοφύλακα, ο Μαρτίνς όπως φαίνεται θα εμπιστευτεί ξανά τον Τζολάκη, παρά το γεγονός ότι είναι ετοιμοπόλεμος και ο Βάλτσικ.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να προκριθεί σε βάρος της Λουντογκόρετς, στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάλμε – Ρέιντζερς, με τον βαθμό δυσκολίας να ανεβαίνει πλέον αρκετά. Τα ματς θα διεξαχθούν στις 17/18 και 24/25 Αυγούστου. Στην αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα, με πιθανή αντίπαλο μία εκ των Λίνκολν (Γιβραλτάρ) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας. Τέλος, στα μεταγραφικά ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου. Ο 24χρονος Νιγηγιανός εξτρέμ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με ετήσιες αποδοχές 2 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 5 εκατ. πλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στη Μονακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή