Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Medal Race οι Μάντης – Καγιαλής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Medal Race οι Μάντης – Καγιαλής

Ύστερα από δύο εκπληκτικές κούρσες οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής προκρίθηκαν στη Medal Race των 470 με την 6η θέση στη γενική κατάταξη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από δύο εκπληκτικές κούρσες οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής προκρίθηκαν στη Medal Race των 470 με την 6η θέση στη γενική κατάταξη. Σήμερα το πρωί, παρά την μπουνάτσα που υπήρχε στη θαλάσσια περιοχή της Ενοσίμα, έφεραν μία 4η και μία 6η θέση. 

Οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες του Ρίο, ύστερα από την ακύρωση τους στην 4η κούρσα, βρίσκονταν σε δύσκολη θέση αλλά δεν «κατέβασαν» τη σημαία. Συνέχισαν να προσπαθούν απέναντι σε κορυφαίους ιστιοπλόους, οι οποίοι δεν αφήνουν στους αντιπάλους περιθώρια για να επωφεληθούν από κάποιο λάθος, και κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα και, μάλιστα, με την 6η θέση. Θα αγωνιστούν στην «κούρσα των μεταλλίων» αλλά η βαθμολογική διαφορά με τους τρεις πρώτους δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για μία θέση στο βάθρο. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε λόγω κορωνοϊού και το ντουέτο

«Τα παιδιά έτρεξαν πολύ καλά. Ύστερα από την ακύρωση προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε. Η ακύρωση μας κράτησε πίσω καθώς δεν είχαμε περιθώρια να ρισκάρουμε για κάτι καλύτερο. Τώρα θα διεκδικήσουν μία θέση, όσο ψηλότερα γίνεται. Πρόκειται για μεγάλους αθλητές που γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν έναν αγώνα και προσπαθούν μέχρι τέλος να πάρουν το καλύτερο δυνατόν», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Μιχάλης Μηλαίος, προπονητής των ιστιοπλόων.   

  • Οι Αριάδνη Σπανάκη και Αιμιλία Τσουλφά ακυρώθηκαν στην 9η ιστιοδρομία και παρά την 9η θέση στη 10η δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη των 470. Ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με τη 15η θέση στη γενική κατάταξη.
  • Στα Φινν, ο Βρετανός Γκιλς Σκοτ κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος ήρθε ο Ζόμπορ Μπέρετς (Ουγγαρία) και 3ος ο Ζοάν Καρδόνα Μέντεθ (Ισπανία). 
  • Οι Ιταλοί Ρουτζέρο Τίτα-Κατερίνα Μπάντι  πρώτευσαν στα Foiling Nacra 17 μεικτό. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανοί Γκίμπσον – Μπουρνέτ και το χάλκινο οι Γερμανοί Κόλχοφ – Στούλεμερ. 
  • Οι Βραζιλιάνες Μαρτίν Γκραέλ και Καένα Κούνζε μετά το Ρίο, κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο και στο Τόκιο στην κατηγορία 49er FX γυναικών. Δεύτερες ήταν οι Γερμανίδες Τίνα Λουτζ και Σούζαν Μπόουκε και 3ες οι Ανεμίκ Μπέκερινγκ – Ανέτ Ντούιτζ (Ολλανδία).

Τελευταίες ειδήσεις

Σε επιφυλακή για την αποφυγή μπλακ άουτ

Εμβολιασμός: Τη μάχη θα κρίνουν οι διστακτικοί

Καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή