Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 4η θέση ο Εμμανουήλ Καραλής  

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 4η θέση ο Εμμανουήλ Καραλής  

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπουδαία επιτυχία για τον Εμμανουήλ Καραλή στην πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρωταθλητής στο επί κοντώ ήρθε τέταρτος με καλύτερο άλμα στα 5,80 μ. Ο Αρμάντ Ντουμπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, επιχείρησε για παγκόσμιο ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερε.  

Στον τελικό του επί κοντώ κορυφαίοι αθλητές όπως ο Ρενό Λαβιλενί δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί. Ο Γάλλος ολυμπιονίκης (χρυσό στο Λονδίνο και ασημένιο στο Ρίο) ήρθε 8ος με ένα άλμα στα 5,70. Στα 5,80 ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους τέσσερις αθλητές. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Καραλής, ο οποίος με αυτό το ύψος ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοσή του. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του, ο πρωταθλητής μας έδειξε στις κάμερες μία αφιέρωση προς τους γονείς του. «Ευχαριστώ μαμά και μπαμπά» έγραφε η αφιέρωση. Η 4η θέση είναι μία από τις καλύτερες θέσεις στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού επί κοντώ.  

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο χρυσός ολυμπιονίκης της Βραζιλίας Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα με 5,87. Ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν θα ανεβεί στην 2η θέση του βάθρου με 5,97 ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 6,02. «Χρυσός» ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Αρμάντ Ντουμπλάντις. Ο Σουηδός επικοντιστής κατέκτησε την πρωτιά με 6,02 και, στη συνέχεια, προσπάθησε να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (6,18). Τοποθέτησε τον πήχη στα 6,19 μ. και στην 1η προσπάθεια έδειξε ότι «το έχει» το ύψος. Η 2η προσπάθεια δεν ήταν καλή αλλά η Τρίτη έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου για να κάνει «δικό του» και αυτό το ύψος.     

  • Η Ελέιν Έρα Τόμπσον έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε χρυσό τόσο στα 100 όσο και στα 200 στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Η τζαμαϊκανή «βασίλισσα των σπρίντερ» ολοκλήρωσε την προσπάθεια σε 21.53. Δεύτερη ήρθε η Κριστίν Εμπομά από τη Ναμίμπια (21,81), με παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων. Το βάθρο συμπλήρωσε η Γκαμπριέλ Τόμας από τις ΗΠΑ (21,87).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή