Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Εμμανουήλ Καραλής: Το μέλλον θα τον βρει πιο ψηλά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Εμμανουήλ Καραλής: Το μέλλον θα τον βρει πιο ψηλά

Στην 4η θέση τού επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5,80 μ.

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 4η θέση του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ και η είσοδος των Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή στην «κούρσα των μεταλλίων», ως 6οι, ήταν οι καλύτερες θέσεις όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές κατά τη χθεσινή ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Χθες όμως επιτεύχθηκε παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και πρωτιές που γράφτηκαν στην ιστορία του διεθνούς αθλητισμού. 

Μία από τις καλύτερες ολυμπιακές θέσεις για το ελληνικό επί κοντώ πέτυχε ο Εμμανουήλ Καραλής στην πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Ο 22χρονος με άλμα στα 5,80 μ. ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ για την κατηγορία -23 ετών. Ο αθλητής είχε και καλές προσπάθειες στα 5,87 μ., αλλά δεν κατάφερε να υπερβεί αυτό το ύψος.  

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ρέκορντμαν Αρμάντ Ντουμπλάντις. Ο Σουηδός επικοντιστής τοποθέτησε τον πήχυ στα 6,19 μ. προκειμένου να βελτιώσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά οι δύο προσπάθειές του έδειξαν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ημέρα που θα το πετύχει. Ο Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ), στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου με 5,97 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο ολυμπιονίκης του 2016 Τιάγκο Μπραζ από τη Βραζιλία με 5,87 μ. 

Και μπορεί ο Ντουμπλάντις να μην κατάφερε να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην κούρσα των 400 μ. εμπ. Ο Κάρστεν Γουόρχολμ τερμάτισε σε 45.94 και έγινε ο πρώτος αθλητής που τρέχει την απόσταση κάτω από 46.00. Με αυτόν τον χρόνο βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 46.70 από την 1η Ιουλίου στο Οσλο. Η κούρσα ήταν ιδιαίτερα γρήγορη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ρέι Μπέντζαμιν έτρεξε και εκείνος κάτω από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ και τερμάτισε σε 46.17 (ρεκόρ ΗΠΑ). Ο Αμερικανός έγινε ο δεύτερος ταχύτερος αθλητής όλων των εποχών στο αγώνισμα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αλισον Ντος Σάντος (Βραζιλία) με 46.72, που είναι ρεκόρ Ν. Αμερικής. 

Εντυπωσιακός ήταν και ο αγώνας στα 200 μ. γυναικών. Η Ελέιν Τόμσον έγινε η πρώτη αθλήτρια που υπερασπίστηκε τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλιά της τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μέτρα. Η Τζαμαϊκανή τερμάτισε σε 21.53. Δεύτερη στα 200 μ. ήταν η 17χρονη Κριστίν Ενμπόμα (Ναμίμπια) με 21.53 (παγκόσμιο ρεκόρ -20) και 3η η Αμερικανίδα Γκαμπριέλε Τόμας με 21.87. Η Τζαμαϊκανή Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις ήρθε 4η με 21.94. 

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, όσον αφορά τον στίβο, ο Κώστας Δουβαλίδης, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που είχε μέχρι πρόσφατα, βελτίωσε την εφετινή καλύτερή του επίδοση. Με 13.63 ήρθε 7ος στη σειρά του και 27ος στη γενική κατάταξη στα 110 μ. εμπ. Ο πρωταθλητής, σε δηλώσεις του, ανανέωσε το ολυμπιακό ραντεβού του για τη διοργάνωση της Γαλλίας. Η Ειρήνη Βασιλείου με 53.16 ήρθε 35η στα 400 μ. Ο Δημήτρης Τσάμης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του στο τριπλούν εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στο πόδι.       

Στα 470 των ανδρών, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής έφεραν μία 4η και μία 6η θέση και μπήκαν στην «κούρσα των μεταλλίων» με την 6η θέση. Στόχος των «χάλκινων» ολυμπιονικών του Ρίο είναι στη σημερινή ιστιοδρομία να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή