Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εθνική πόλο με εντυπωσιακή εμφάνιση προκρίθηκε στην τετράδα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εθνική πόλο με εντυπωσιακή εμφάνιση προκρίθηκε στην τετράδα

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με άμυνα και επίθεση για σεμινάριο θα βρεθεί, ύστερα από το 2004, και πάλι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε το Μαυροβούνιο με 10-4 και προκρίθηκε στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με άμυνα και επίθεση για σεμινάριο θα βρεθεί, ύστερα από το 2004, και πάλι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων. Επόμενος στόχος των «παιδιών» του Θοδωρή Βλάχου θα είναι αυτός που δεν έχει πετύχει ποτέ ελληνική ανδρική ομάδα σε Ολυμπιακούς: ένα μετάλλιο.  

Με τον Ζερδεβά σε, ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση, να έχει κατεβάσει τα… ρολά στα δίχτυα του άρχισε το παιχνίδι της εθνικής ομάδας πόλο με το Μαυροβούνιο. Ο τερματοφύλακας μας είπε «όχι» στο πρώτο σουτ των αντιπάλων ένα λεπτό μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ύστερα από έξι λεπτά, ο Γενηδουνιάς έκανε την πρώτη… κατάθεση στον σημερινό λογαριασμό των «γαλανόλευκων» γκολ. Γρήγορα το Μαυροβούνιο απάντησε, από την περιφέρεια, με τον Μπργκούλιαν, και το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες.  

Στο δεύτερο, ο Φουντούλης από την περιφέρεια έστειλε την μπάλα στο τέρμα του Κάντις, η οποία αρχικά χτύπησε στο δοκάρι και ύστερα στο κεφάλι του τερματοφύλακα. Το 3-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του προημιτελικού, πέτυχε ο Γκιουβέτσης (το πρώτο στον παίκτη παραπάνω). 

Η Ελλάδα, στο τρίτο οκτάλεπτο, με πέναλτι που εκτέλεσε ο Γενηδουνιάς αύξησε τη διαφορά σε 4-1. Με την άμυνα της Ελλάδος να «δουλεύει» σε εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίστηκε η αναμέτρηση και ο Γενηδουνιάς, με ακόμη ένα εκπληκτικό γκολ, έκανε το 5-1. Η «συνεργασία» της ελληνικής άμυνας με τον τερματοφύλακα κράτησε την μπάλα μακριά από τα δίχτυα, ο Παπαναστασίου, με μία εκπληκτική προσπάθεια, κέρδισε πέναλτι και ο Γενηδουνιάς… εκτέλεσε (6-1). Το Μαυροβούνιο μείωσε με τον Ίβοβιτς σε 2-6, και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το 3ο οκτάλεπτο.  

Το Μαυροβούνιο, στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, μείωσε σε 3-6. Με μία σπουδαία άμυνα στον παίκτη παραπάνω και στη συνέχεια με ένα εντυπωσιακό γκολ του Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω η Ελλάδα διεύρυνε το σκορ σε 7-3. Ο Αργυρόπουλος έκανε το 3-8 αλλά, παρόλο που η νίκη είχε… γείρει προς την εθνική, οι διεθνείς μας συνέχισαν να προσπαθούν σα να βρισκόταν ο αγώνας στο… πρώτο λεπτό. Ο Γενηδουνιάς βρήκε για πέμπτη φορά σήμερα δίχτυα, ο Ίβκοβιτς μείωσε σε 4-9 και ο Καπότσης έβαλε το τελευταίο… κερασάκι στην ελληνική επιτυχία. Ο πίνακας έγραψε 10-4 και η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ολυμπιακού τουρνουά και την Παρασκευή θα αγωνιστεί στους ημιτελικούς με αντίπαλο την Ουγγαρία ή την Κροατία.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή