Θοδωρής Βλάχος: «Θα αφήσουμε την ψυχή μας και την καρδιά μας εδώ για ένα μετάλλιο»

Θοδωρής Βλάχος: «Θα αφήσουμε την ψυχή μας και την καρδιά μας εδώ για ένα μετάλλιο»

Ύστερα από 17 χρόνια η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι και πάλι σε τετράδα Ολυμπιακών Αγώνων. Τα «παιδιά» του Θοδωρή Βλάχου όμως είναι αποφασισμένα να πετύχουν και κάτι παραπάνω

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από 17 χρόνια η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι και πάλι σε τετράδα Ολυμπιακών Αγώνων. Τα «παιδιά» του Θοδωρή Βλάχου όμως είναι αποφασισμένα να πετύχουν και κάτι παραπάνω και γι’ αυτό το παραπάνω είναι έτοιμα να αφήσουν «την ψυχή και την καρδιά» στην πισίνα του Τόκιο.  

Με άμυνα για σεμινάριο οι διεθνείς μας νίκησαν το Μαυροβούνιο με 10-4 και τώρα είναι έτοιμοι για το… επόμενο βήμα. «Η άμυνα είναι αυτή που δίνει τις μεγάλες νίκες. Σήμερα η άμυνα μας έδωσε μία μεγάλη νίκη και έκρινε την πρόκριση στους «τέσσερις». Ήταν μία μεγάλη πρόκριση αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την πρόκριση. Σκεφτόμασταν, αρχικά, την τετράδα αλλά τώρα το όνειρό μας είναι να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Θα αφήσουμε την ψυχή μας και την καρδιά μας εδώ για να το πετύχουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο προπονητής της εθνικής Θοδωρής Βλάχος. 

Ο Μάνος Ζερδεβάς, τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ήταν από τους πρωταγωνιστές και σε αυτό το παιχνίδι. «Έχουμε δουλέψει για να φτιάξουμε την άμυνα. Έτσι παίρνουμε δύναμη και για την επίθεση. Στη ζωή μου έχω ως στόχο να φτάνω στην κορυφή. Θα ήθελα να το πάμε μέχρι το τέλος. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και ό,τι προκύψει», τόνισε ο 23χρονος πολίστας.  

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς «τρύπησε» πέντε φορές τα δίχτυα των Μαυροβουνίων. «Η άμυνα μας ήταν εκπληκτική. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με μία θέση στην τετράδα. Αφοσίωση, πείσμα και συνεχίζουμε», υπογράμμισε.  

Αρχηγός των «γαλανόλευκων δελφινιών» είναι ο Γιάννης Φουντούλης. Ο πολίστας χαρακτήρισε τιμητικό τον τίτλο του αρχηγού σε μία τέτοια ομάδα και πρόσθεσε: «Η πορεία μας έχει δείξει την ποιότητα της ομάδας. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Δείξαμε πίστη και θέληση για αυτή την ιστορική πρόκριση. Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε. Απομένουν δύο παιχνίδια μέχρι το όνειρό μας».  

Την… οικογενειακή ιστορία του πόλο συνεχίζει ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Βέβαια, ο 22χρονος προχώρησε, τουλάχιστον, ένα… βήμα πιο μακριά από την πορεία του πατέρα του, του «πιλότου» της ελληνικής υδατοσφαίρισης, του Τάσου Παπαναστασίου. Και, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, είναι έτοιμος να προσθέσει ακόμη… πολλά βήματα: «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Τώρα αρχίζει το καλό», λέει γελώντας.       

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή