Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακός ο Άλκης Κυνηγάκης – Πέμπτος στη μαραθώνια κολύμβηση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακός ο Άλκης Κυνηγάκης – Πέμπτος στη μαραθώνια κολύμβηση

Για λιγότερο από μισό λεπτό βρέθηκε εκτός ολυμπιακού βάθρου ο Άλκης Κυνηγάκης

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για λιγότερο από μισό λεπτό βρέθηκε εκτός ολυμπιακού βάθρου ο Άλκης Κυνηγάκης. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης, ύστερα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, τερμάτισε στην 5η θέση στη μαραθώνια κολύμβηση με χρόνο 1:49.29.2.  

Το όνομα του Άλκη Κυνηγάκη είναι άγνωστο στο ευρύ αθλητικό κοινό. Οι άνθρωποι όμως της κολύμβησης, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μας έλεγαν «μην ξεχάσετε τον Κυνηγάκη, μπορεί να κάνει την έκπληξη». Και επιβεβαιώθηκαν. Ο 22χρονος πρωταθλητής έκανε την καλύτερη εμφάνιση της, μέχρι τώρα, καριέρας του, στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η κούρσα στα 10 χλμ ανοικτού νερού, που διεξήχθη στο πάρκο Ονταΐμα του Τόκιο, ήταν από την αρχή πολύ γρήγορη. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε πολύ γρήγορα ανάμεσα στους προπορευόμενους. Τελικά, κατάφερε να κατακτήσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα με χρόνο 1:49.29.2. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη Βραζιλία τερματίζοντας σε 1.52.59.    

«Πάλεψα γερά για αυτή τη θέση και πίστεψα ότι μπορούσα να κατακτήσω κάτι παραπάνω. Δεν βγήκε. Δεν πειράζει. Πέμπτος ολυμπιονίκης είναι μεγάλο πράγμα. Το λέω και ανατριχιάζω… Ένα άνοιγμα που έκανα πιστεύω ότι μου στοίχισε το μετάλλιο. Ο επόμενος στόχος μου είναι το Παρίσι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθειά μου», τόνισε αμέσως μετά τον αγώνα.     

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Φλόριαν Βέλμπροκ. Ο Γερμανός πρωταθλητής κόσμου του 2019  πήρε από την αρχή το προβάδισμα και τερμάτισε σε 1ώρ:48.33, το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Ούγγρο Κριστόφ Ρασόφσκι με 1:48.59 και το χάλκινο στον Ιταλό Πατρινιέρι 1:49.01. Τέταρτος, πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Κυνηγάκη, ήρθε ο Ισραηλινός Μάταν Ροντίτι με 1:49.24.09. 

Στην κούρσα πήραν μέρος 26 κολυμβητές και τερμάτισαν οι 24. Από αυτούς οι 19 αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η Μαρία Πρεβολαράκη ηττήθη από τη Βαλβέρδε από το Εκουαδόρ με 11-4. Τώρα περιμένει να δει εάν η αθλήτρια θα προχωρήσει ώστε να έχει μία δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ.  

Στα 110μ με εμπόδια, ο Χάνσλι Πάρτσμεντ από την Τζαμάικα θριάμβευσε τερματίζοντας πρώτος με 13.04, έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία 20 μέτρα.

Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Γκραντ Χόλογουεϊ (13.09) και 3ος ο Τζαμαϊκανός Λέβι με 13.10.    

Στο τριπλούν, ο Πορτογάλος Πέδρο Πικάρντο με άλμα στα 17.98μ. στην τρίτη προσπάθειά του (νέο Εθνικό ρεκόρ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το αργυρό μετάλλιο συνέλλεξε ο Κινέζος Γιαμίνγκ Ζου, που πήδηξε στα 17.57μ. στην πέμπτη προσπάθεια και το χάλκινο ο Χιούζ Φαμπρίς Ζανγκό από την Μπουρκίνα Φάσο με άλμα στα 17.47. Εκτός μεταλλίων βρέθηκε ο Αμερικανός Γουίλ Κλέι, ασημένιος ολυμπιονίκης σε Λονδίνο (2012) και Ρίο (2016). 

Ο Σάντορ Τότκα από την Ουγγαρία πρώτευσε στα 200μ. καγιάκ των ανδρών στο κανόε σπριντ (35.035). Στη δεύτερη θέση, τερμάτισε ο Μανφρέντι Ρίτσα (Ιταλία) με χρόνο 35.080 και στην τρίτη ο Λίαμ Χιθ (Μεγάλη Βρετανία) σε 35.202 

Η Νέβιν Χάρισον (ΗΠΑ) ήρθε πρώτη στα 200μ. κάνοε (45.932). Στην δεύτερη θέση, τερμάτισε η Λοράνς Βενσάν Λαπουάντ από τον Καναδάς (46.786) και στην τρίτη η Λιουντμίλα Λουζάν από την Ουκρανία (47.034). 

Στα 500μ. καγιάκ, η Λίσα Κάρινγκτον από την Νέα Ζηλανδία ήταν πρώτη με χρόνο 1:51.216. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Ταμάρα Τσίπες από την Ουγγαρία (1:51.855) ενώ τρίτη ήταν η Έμα Άαστραντ Γιόργκενσεν από τη Δανία (1:52.773). 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή