Ολυμπιακοί Αγώνες: Τέταρτη η Στεφανίδη, 8η η Κυριακοπούλου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τέταρτη η Στεφανίδη, 8η η Κυριακοπούλου

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με την 4η θέση στα 4,80μ., σε έναν ιδιαίτερο τελικό του αγωνίσματος, στον οποίον η υγρασία, η ζέστη και ο αέρας δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των επικοντιστριών. Η Νικόλ Κυριακοπούλου έμεινε στην 8η θέση με 4,70 μ.  

Ο αγώνας άρχισε στα 4,50 μ. Η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε αυτό το ύψος με τη 2η προσπάθεια και η Κατερίνα Στεφανίδη με την 3η. Ύστερα από αυτό το ύψος συνέχισαν οι 13 από τις 15 αθλήτριες.

Ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,70 μ. Πάνω από τα 4,70 «πέταξε» με την πρώτη προσπάθεια μόνο η Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), κάτι που έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα για τη συνέχεια του αγώνα. Με τη δεύτερη προσπάθεια το υπερέβησαν η Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) και η Κέιτι Ναζότ (ΗΠΑ).       

Σε αυτό το ύψος ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Αντίθετα, η Κατερίνα Στεφανίδη κατάφερε να το περάσει με την 3η προσπάθεια και συμπλήρωσε την τετράδα. Στα 4,70 έμειναν εκτός συνέχειας εννέα αθλήτριες.   

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2016 «πέταξε» πάνω από τα 4,80 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια όπως και η Μπράντσο ενώ οι Σιντόροβα και η Ναζότ το υπερέβησαν με την πρώτη. Και οι τέσσερις «κυρίες των αιθέρων» συνέχισαν στα 4,85 μ. Με την πρώτη προσπάθεια πέρασαν αυτό το ύψος οι Μπράντσο, Σιντόροβα και Ναζότ.  

Η Κατερίνα Στεφανίδη με την 4η θέση εξασφαλισμένη άφησε τις δύο προσπάθειες στα 4,85 μ. και ζήτησε να ανέβει ο πήχης στα 4, 90 μ. προκειμένου να μπει στο «παιχνίδι των μεταλλίων». Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και έμεινε στην 4η θέση.  

Τα 4,90 δεν κατάφερε να τα «οικειοποιηθεί» ούτε η Μπράντσο και έμεινε στην 3η θέση. Η έκπληξη όμως ήρθε από το φαβορί της αναμέτρησης που είχε δύο άκυρες στα 4,90. Η Ρωσίδα ζήτησε να δοκιμάσει στα 4,95 μ. διότι η Ναζότ είχε περάσει με την 3η τα 4,90 μ. Η Σιντόροβα απέτυχε και έμεινε με το ασημένιο μετάλλιο ενώ «χρυσή» ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η αθλήτρια από τη Μεγάλη Βρετανία με 4,90 μ. Η Ναζότ δοκίμασε να υπερβεί τα 5,01 για να πετύχει ρεκόρ αλλά από τη χαρά της δεν κατάφερε να συγκεντρωθεί και έμεινε μόνο στην πρώτη προσπάθεια.     

Δεν ήμουν όσο καλά ήθελα

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που μπήκα σε τελικό και μία 8η θέση δεν είναι και λίγη. Δεν ήμουν τόσο καλά όσο θα ήθελα. Έκανα κάποια λάθη. Ο αγώνας ήταν δύσκολος», δήλωσε μετά τον αγωνα στην ΕΡΤ η Νικόλ Κυριακοπούλου.  

Η Κατερίνα Στεφανίδη ανανέωσε το ολυμπιακό… ραντεβού για το Παρίσι: «Ήθελα πολύ να φέρω ακόμη το μετάλλιο και φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκα. Ήμουν η μόνη μεταλλειούχος του 2016 που βρέθηκα στον τελικό. Δεν μπόρεσα να δείξω την καλή κατάσταση που είμαι. Έκανα  έναν πολύ δύσκολο αγώνα και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Είμαι έτοιμη για ρεκόρ αλλά δυστυχώς σήμερα δεν βγήκε. Θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια αλλά και οι τρεις κοπέλες που μπήκαν είχαν καλύτερες επιδόσεις από εμένα. Και τα τρία κορίτσια το αξίζουν που μπήκαν στα μετάλλια. Συνεχίζω για το Παρίσι. Ελπίζω σύντομα να σβήσουν οι φωτιές στην Ελλάδα και ελπίζω να σας ξανακάνω υπερήφανους στο μέλλον», τόνισε, μεταξύ άλλων.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή