ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αιφνίδιο διαζύγιο Μέσι – Μπαρτσελόνα

Αιφνίδιο διαζύγιο Μέσι – Μπαρτσελόνα

Πριν από λίγα λεπτά η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Λιονέλ Μέσι, προς πλήρη επιβεβαίωση του αποκλειστικού δημοσιεύματος της Marca από νωρίς το απόγευμα.

Ο σύλλογος της Βαρκελώνης το βράδυ της Πέμπτης (5/08) γνωστοποίησε επισήμως ότι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου δεν θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στο «Καμπ Νόου». «Παρά το γεγονός ότι το κλαμπ και ο παίκτης είχαν φτάσει σε συμφωνία και η ξεκάθαρη πρόθεσή τους να υπογράψουν σήμερα το νέο συμβόλαιο, αυτό δεν μπορεί να συμβεί εξαιτίας οικονομικών και διαρθρωτικών εμποδίων (κανονισμοί της ισπανικής Λίγκας).

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ο Μέσι δεν θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Και οι δύο πλευρές λυπούνται αφάνταστα, διότι οι επιθυμία του παίκτη και του κλαμπ δυστυχώς δεν θα εκπληρωθούν.

Η Μπαρτσελόνα εκφράζει ολόψυχα την ευγνωμοσύνη της στον παίκτη για τη συμβολή του στη ανάδειξη του συλλόγου και του εύχεται ό, τι καλύτερο για το μέλλον στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή» αναφέρει η ανακοίνωση της «Μπαρτσα».

Ο Μέσι ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του με άλλους συλλόγους, αφού το συμβόλαιό του με τους Καταλανούς είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου. Ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα και τα μέλη της διοίκησης δεν σταματούσαν να υποστηρίζουν την πρόθεσή τους να παραμείνει ο παίκτης στο «Καμπ Νόου», ενώ τα τελευταία 24ωρα τα ισπανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε οριστική συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής προσπάθησε να φύγει από την «ομάδα της καρδιάς του» τον Αύγουστο του 2020, ζητώντας από το σύλλογο να αποχωρήσει εξαιτίας της ρήξης των σχέσεών του με τον τότε διοικητικό ηγέτη του συλλόγου Ζόζεπ μαρία Μπαρτομέου, ωστόσο, ο «διάδοχός» του, Ζοάν Λαπόρτα, τον έπεισε να μείνει.

Από την ηλικία των 13 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της «Μπάρτσα» ο Μέσι κι εξελίχθηκε στον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου και ρέκορντμαν συμμετοχών με 672 γκολ σε 778 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.