Μπαρτσελόνα: Τέλος εποχής για τον Μέσι

Μπαρτσελόνα: Τέλος εποχής για τον Μέσι

Επειτα από... μια ζωή, ο Αργεντινός αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λιονέλ Μέσι δεν μένει πια στη Βαρκελώνη. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Επειτα από 17 χρόνια στην πρώτη ομάδα οι δρόμοι του Αργεντινού άσου και της Μπαρτσελόνα χωρίζουν, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία! Σε αυτά τα χρόνια ο Μέσι κατέγραψε 778 εμφανίσεις, με 672 γκολ και 305 ασίστ. Με τους «μπλαουγκράνα» κατέκτησε 10 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Ολα αυτά πλέον αποτελούν λαμπρή ιστορία, καθώς ο Μέσι από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με άλλη φανέλα. 

Η Μπαρτσελόνα, η οποία τον ανακάλυψε στην Αργεντινή και τον έφερε στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας επικαλούμενη οικονομικούς και νομικούς λόγους. «Παρά το γεγονός ότι Μπαρτσελόνα και Μέσι είχαν φτάσει σε μια αρχική συμφωνία και ήταν ξεκάθαρη επιθυμία των δύο πλευρών να υπογράψουν σήμερα ένα νέο συμβόλαιο, αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των αυστηρών οικονομικών κανονισμών που έχει θέσει η La Liga. Ως αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, ο Μέσι δεν μπορεί να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Οι δύο πλευρές αισθάνονται λυπημένες που δεν ευοδώθηκε η συνέχεια της συνεργασίας τους. Η Μπαρτσελόνα εγκάρδια εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Μέσι για την αμέριστη συμβολή του στο να μεγαλώσει ως σύλλογος και του εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Καταλανοί.

Οσον αφορά την επόμενη μέρα, η Μπαρτσελόνα είναι σαφώς σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς ήδη οι οπαδοί της έχουν κατακλύσει τα social media, ενώ θα πρέπει να βρει και τον παίκτη που θα αντικαταστήσει –όσο αυτό είναι εφικτό– τον Αργεντινό. Για τον Μέσι οι πιο πιθανοί σταθμοί είναι το Μάντσεστερ (Σίτι) και το Παρίσι (Παρί Σ.Ζ.), καθώς και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ακόμα νωρίς να μπει στο αεροπλάνο για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το MLS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή