Εθνική πόλο: Αχτίδα χαράς από το Τόκιο

Εθνική πόλο: Αχτίδα χαράς από το Τόκιο

Η εθνική πόλο προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μαύρο σύννεφο καπνού, καταστροφής, θλίψης και απόγνωσης «τρύπωσε» μέσα στο κολυμβητικό κέντρο του Τατσούμι, στο Τόκιο, και δεν άφησε την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών να πανηγυρίσει, όπως θα έπρεπε, την ιστορική νίκη της επί της Ουγγαρίας με 9-6. Μια νίκη που έστειλε για πρώτη φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Αύριο (10.30) τα «δελφίνια» του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο.

«Μπορεί εδώ να ζούμε την επίτευξη του ονείρου μας, αλλά την ίδια ώρα τα όνειρα πολλών συμπατριωτών μας γίνονται στάχτη», μας είπε ο Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος μετά την ιστορική επιτυχία της ομάδας που ηγείται έβαλε τα κλάματα. Συγκλονιστική ήταν η δήλωση του αρχηγού της Εθνικής, Γιάννη Φουντούλη: «Ζητάμε συγγνώμη για τη χαρά μας», τόνισε. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αγγελος Βλαχόπουλος: «Είμαστε πολύ επηρεασμένοι από αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να ζήσουμε αυτές τις στιγμές χαράς, αλλά το μυαλό μας είναι εκεί. Μακάρι να μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε. Ελπίζω με αυτή την επιτυχία να κάναμε τους Ελληνες λίγο χαρούμενους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε στην «Κ» ο Αγγελος Βλαχόπουλος και όταν τον ρωτήσαμε για τη Σερβία πρόσθεσε: «Ισως είναι η καλύτερη ομάδα που αγωνίζεται στο ολυμπιακό τουρνουά. Διαθέτει μεγάλους παίκτες. Είναι η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο και το να εκθρονίσεις μια “χρυσή” ολυμπιονίκη αποτελεί τεράστια πρόκληση». 

Οι νίκες των «πλάβι» επί της Ιταλίας, αρχικά, με 10-6 και επί της Ισπανίας, στη συνέχεια, με 10-9 έδειξαν ότι οι Σέρβοι, παρά τις «μέτριες» εμφανίσεις στους αγώνες στη φάση των ομίλων, βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Η Εθνική έχει βρεθεί απέναντι από τους Σέρβους συνολικά 30 φορές. Η χώρα μας έχει έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και 21 ήττες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχαν έρθει ισόπαλες (9-9). 

«Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων θα βρούμε απέναντί μας μία από τις καλύτερες ομάδες, εάν όχι την καλύτερη, της τελευταίας δεκαετίας. Ξέρουμε τη δυναμική της, αλλά δεν παύει να είναι ένας τελικός. Είμαστε χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε ένα μετάλλιο, αλλά εδώ που φτάσαμε μοναδικός στόχος μας είναι το χρυσό και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να νικήσουμε αυτή την πολύ μεγάλη ομάδα», δήλωσε στην «Κ» ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. 

• Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε στην 8η θέση, στα 20 χλμ. βάδην, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Διήνυσε την απόσταση σε 1.31.24. Πρόκειται για την 3η καλύτερη θέση Ελληνίδας βαδίστριας ύστερα από το χρυσό μετάλλιο της Τσουμελέκα στην Αθήνα και την 7η θέση της Παπαγιάννη στην ίδια διοργάνωση. Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Κυριακή Φιλτισάκου κατάφερε να πλασαριστεί αρκετά ψηλά στην κατάταξη. Ηρθε 29η με 1.36.51 και απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες. Η Πένυ Τσινοπούλου έμεινε στην 53η θέση με 1.47.19. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αντονέλα Παλμισάνο (Ιταλία) με 1.29.12 και ακολούθησαν οι Αρένας (Κολομβία) με 1.29.37 και Λιου (Κίνα) με 1.29.57. Στα 50 χλμ. βάδην, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ήρθε 36ος με 4.12.49. Πρώτευσε ο Πολωνός Ντουάιν Τομάλα 3.50.08. 

• Ο Γιώργος Πιλίδης αποκλείστηκε στη φάση των «16» των 56 κ. της ελευθέρας πάλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή