Μπαρτσελόνα: Θυσία στον βωμό της European Super League ο Μέσι

Μπαρτσελόνα: Θυσία στον βωμό της European Super League ο Μέσι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμιο ποδοσφαιρικό σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην προχωρήσει τελικά στην ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι. Είναι δεδομένο πλέον ότι ο Αργεντινός σταρ «θυσιάστηκε» από την Μπάρτσα και τη διοίκησή της στον βωμό της European Super League, της οποίας τη δημιουργία δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους οι Καταλανοί. Στην «απολογητική» του συνέντευξη Τύπου, ο Ζοάν Λαπόρτα ουσιαστικά ανέλαβε την ευθύνη για το άκομψο τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, τόνισε πως ο Μέσι ήθελε να παραμείνει, ενώ έριξε το… ανάθεμα στη La Liga. Οπως παραδέχτηκε, οι Καταλανοί δεν θέλησαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του 34χρονου Αργεντινού σούπερ σταρ καθώς δεν επιθυμούν να λάβουν το δάνειο των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφώνησε η La Liga με τη CVC και συνεπώς δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονταν για να τον κρατήσουν. Αν υπέγραφαν θα είχαν τη δέσμευση να παραμείνουν στη Λίγκα για 50 χρόνια –όσα θα διαρκέσει η αποπληρωμή– βάζοντας από μόνοι τους «ταφόπλακα» στη συμμετοχή τους στην European Super League, αν και όποτε αυτή τελικά δημιουργηθεί. Αλλωστε πολλοί υποστηρίζουν στην Ισπανία πως με αυτή την απόφαση η Μπαρτσελόνα πιέζει ή ακόμα και εκβιάζει τη La Liga να αλλάξει τους νέους οικονομικούς όρους, καθώς είναι σίγουρο πως η αποχώρησή του δεν «πληγώνει» μόνο τον σύλλογο, αλλά μειώνει και την εμπορική αξία του πρωταθλήματος.

Δημοσιεύματα στην Ισπανία ανέφεραν μάλιστα χθες ότι η Μπαρτσελόνα άλλαξε εσκεμμένα ορισμένους από τους όρους του συμβολαίου σε σχέση με αυτά που είχαν συμφωνηθεί προφορικά, οδηγώντας αναγκαστικά σε ναυάγιο τη διαπραγμάτευση, παρά το γεγονός ότι η υπογραφή του νέου συμβολαίου έμοιαζε μέχρι εκείνη τη στιγμή περισσότερο με τυπική διαδικασία. Κάτι που αποδεικνύεται και από τη «σιωπή» του Μέσι, ο οποίος για αρκετές ώρες μετά το «διαζύγιο» δεν είχε προχωρήσει σε επίσημη δήλωση αποχαιρετισμού κυρίως προς τους οπαδούς της ομάδας.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην επόμενη μέρα, καθώς η αποχώρηση του Μέσι από την Μπαρτσελόνα αλλάζει τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Παρί Σ.Ζ. και η Μάντσεστερ Σίτι είναι τα δύο φαβορί για να τον «υποδεχτούν», καθώς είναι οι μόνες ομάδες που μπορούν να σηκώσουν το συμβόλαιό του. Οι Γάλλοι ίσως να έχουν και ένα μικρό προβάδισμα, εξαιτίας και της παρουσίας του Νεϊμάρ, ο οποίος μάλιστα μπορεί να… έδειξε το μέλλον ανεβάζοντας στο Instagram φωτογραφία όπου είναι αγκαλιά με τον Μέσι, έχοντας μαζί τους Ντι Μαρία, Βεράτι και Παρέδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή