Ραντεβού με την Ιστορία για την εθνική μας ομάδα πόλο

Ραντεβού με την Ιστορία για την εθνική μας ομάδα πόλο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με την πιο μεγάλη ώρα στην ιστορία του ελληνικού πόλο έχει σήμερα η εθνική. Στις 10.30, τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου θα ριχτούν στην πισίνα του κέντρου υγρού στίβου «Τατσούμι» με στόχο να κάνουν το τελευταίο βήμα για να πετύχουν το… πιο τρελό όνειρό τους: να φορέσουν στον λαιμό το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Απέναντί τους θα βρουν την ολυμπιονίκη του 2016, τη Σερβία.

Το βαρύ βιογραφικό των «πλάβι» αποτελεί ακόμα μία πρόκληση για τους διεθνείς μας. Η Σερβία, ως ανεξάρτητη χώρα, έχει κατακτήσει τρία ολυμπιακά μετάλλια (1 χρυσό και 2 χάλκινα), τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2 χρυσά, 1 ασημένιο, ένα χάλκινο) και επτά σε ευρωπαϊκά (5 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο).

«Το να εκθρονίσεις μια “χρυσή” ολυμπιονίκη αποτελεί τεράστια πρόκληση. Η Σερβία διαθέτει καλούς παίκτες και την τελευταία δεκαετία συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα μπούμε στο νερό με στόχο να βγούμε από αυτό με το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε στην «Κ» ο Αγγελος Βλαχόπουλος. 

Το μετάλλιο που θα κατακτήσει σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι το 13ο στην ιστορία του. Με αυτό το τρόπαιο συνεχίζει να γράφει σελίδες στη λαμπρή ιστορία της στο βιβλίο που «άνοιξε» στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1951 με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Η εθνική ομάδα του πόλο έχει στην τροπαιοθήκη της δύο χάλκινα από παγκόσμια πρωταθλήματα, τέσσερα χάλκινα από διοργανώσεις της παγκόσμιας λίγκας, ένα ασημένιο από το παγκόσμιο κύπελλο του 1997 και ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα από Μεσογειακούς Αγώνες. Μέχρι τώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά τη συχνή παρουσία της σε αυτούς, η καλύτερη θέση που έχει φέρει ήταν η τέταρτη, που είχε κατακτήσει στη διοργάνωση της Αθήνας.  

«Νομίζω έφτασε η ώρα να γίνει η εθνική πόλο η “επίσημη αγαπημένη” των Ελλήνων. Είναι η εθνική μας ομάδα με τις περισσότερες διακρίσεις», δήλωσε στην «Κ» ο Σπύρος Καπράλος, παλαιός πολίστας, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.  

Μπορεί το ασημένιο να το έχουν ήδη εξασφαλίσει, μπορεί το εμπόδιο της Σερβίας να μοιάζει ανυπέρβλητο, τα «γαλανόλευκα δελφίνια» όμως δηλώνουν πως δεν τους φτάνει μόνο η πρόκριση στον τελικό. «Ξέρουμε τη δυναμική της Σερβίας, αλλά ένας τελικός δεν παύει να είναι ένας τελικός. Εδώ που φτάσαμε μοναδικός μας στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο», μας είπε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, γιος του «πιλότου» Τάσου Παπαναστασίου, ο οποίος έχει αγωνιστεί με το «γαλανόλευκο» σκουφάκι στους Ολυμπιακούς της Σεούλ, της Βαρκελώνης και της Ατλάντας. Αντίστοιχος είναι και ο στόχος του «μαέστρου» της εθνικής, του προπονητή Θοδωρή Βλάχου: «Θέλουμε το χρυσό μετάλλιο. Θέλουμε να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο», είπε αμέσως μετά τον αγώνα με την Ουγγαρία.

Τα «παιδιά» του Θοδωρή Βλάχου θα αγωνιστούν για την υψηλότερη θέση στο βάθρο. Πρόκειται για μία νεανική ομάδα, γεμάτη όρεξη και πάθος για διακρίσεις. Στο Τόκιο έγραψε την πρώτη σελίδα Ιστορίας στον νέο τόμο επιτυχιών του ελληνικού πόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή