Καπότσης: Αυτό το μετάλλιο ανήκει στους πυροσβέστες και σε όλους όσοι βοηθάνε

Καπότσης: Αυτό το μετάλλιο ανήκει στους πυροσβέστες και σε όλους όσοι βοηθάνε

Τα «παιδιά του Βλάχου» ακόμα και σε αυτές τις στιγμές χαράς δεν ξέχασαν τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκαλιά με το όνειρο βρίσκεται το ελληνικό πόλο. Το ασημένιο μετάλλιο των ανδρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προστεθεί δίπλα από το ασημένιο που κατάκτησε η γυναικεία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και το ελληνικό πόλο είναι το άθλημα που έχει προσφέρει τις περισσότερες διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό, σε ομαδικό επίπεδο.  

Τα «παιδιά του Βλάχου», όμως, ακόμα και σε αυτές τις στιγμές χαράς δεν ξέχασαν τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα. «Είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολλά τα συναισθήματα και θέλω να σας μεταφέρω. Πρώτα απ’ όλα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο. Έναν πόλεμο ο οποίος είναι πολύ οδυνηρός. Έναν πόλεμο ο οποίος μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ανήκει στους πυροσβέστες. Ανήκει σε αυτούς τους Έλληνες που βοηθούν τους Έλληνες πυροσβέστες και τον συνάνθρωπό τους που έχει πρόβλημα. Μου έρχονται πάρα πολλά στο μυαλό μου. Τον κύριο Γιαννακόπουλο, τους Αντετοκούνμπο που βοήθάνε όσο μπορούν. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες, αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα θα πει όλοι αυτοί», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μάριος Καπότσης.  

Το μετάλλιο που δεν κατάφερε να φορέσει στον λαιμό του ο «πιλότος» του ελληνικού πόλο Τάσος Παπαναστασίου φόρεσε ο γιος του Αλέξανδρος. «Ένα μεγάλο μέρος από τις σκέψεις μας ήταν στην Ελλάδα. Ό,τι και να γίνει στο Παρίσι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό που πετύχαμε τώρα. Νομίζω ότι ο πατέρας μου θα είναι πιο χαρούμενος από ότι εγώ», υπογράμμισε.  

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σερβία και στη Νόβι Μπέογκραντ. Με κάποιους από τους σημερινούς αντιπάλους του σε λίγες εβδομάδες θα γίνουν συμπαίκτες. «Είχα μιλήσει με τους Σέρβους και ξέρω ότι μας υπολόγιζαν. Κάναμε ένα φανταστικό τουρνουά με σπουδαίες νίκες. Οι Σέρβοι φάνηκαν πιο έτοιμοι στις δύσκολες στιγμές και κέρδισαν το παιχνίδι», τόνισε. 

Η αμυντική γραμμή της εθνικής ομάδας βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι τον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά. Ο Μάνος Ζερδεβάς είπε πολλές φορές «όχι» στις προσπάθειες των αντιπάλων μας «Από την αρχή είχαμε πει ότι στόχος είναι ένα μετάλλιο. Οι Σέρβοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις και κατέκτησαν το χρυσό. Σε κανέναν δεν αρέσει να έρχεται δεύτερος. Ελπίζω ότι αυτό το μετάλλιο θα είναι η αρχή για αντίστοιχες επιτυχίες της εθνικής», είπε ο τερματοφύλακας της «γαλανόλευκης» ομάδας.    

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή