Ολυμπιακοί Αγώνες: Η επόμενη ημέρα μετά το Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η επόμενη ημέρα μετά το Τόκιο

Η Ελλάδα είχε εξαιρετική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ασημένιο μετάλλιο της ομάδας πόλο ολοκληρώθηκε η συλλογή των μεταλλίων των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η αποστολή της χώρας μας είχε μία από τις καλύτερες παρουσίες στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση και βρέθηκε στην 36η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.  

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, σε συνδυασμό με το ασημένιο των γυναικών στην Αθήνα, αλλά και οι υπόλοιπες διεθνείς διακρίσεις των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων δείχνουν ότι η ελληνική υδατοσφαίριση είναι το άθλημα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων σε εθνικό επίπεδο. Οι διεθνείς μας αναμένεται να φτάσουν αύριο το μεσημέρι στην Ελλάδα και, ήδη, έχει αρχίσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα.  

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο Τόκιο στο πλευρό της ελληνικής ομάδας, είχε μια πρώτη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θοδωρή Βλάχο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του ελληνικού πόλο, τόσο σε επίπεδο ανδρών όσο και σε αυτό της ανάπτυξης. Η νέα διοίκηση της ΚΟΕ, από την αρχή, είχε κάνει σαφές ότι θέλει τον προπονητή της εθνικής ομάδας να έχει αποκλειστική απασχόληση. Ετσι, ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν έχει κρύψει την εκτίμησή του για τον ομοσπονδιακό προπονητή, πρότεινε στον κ. Βλάχο να έχει την επίβλεψη όλων των εθνικών ομάδων με αποκλειστική απασχόληση. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Βλάχος είναι προπονητής του Ολυμπιακού και το «στήσιμο» της ομάδας έγινε σύμφωνα με το σχέδιό του.  

Ο κορυφαίος προπονητής κατά τη διάρκεια των αγώνων της Εθνικής στην τετράδα δεν έκρυψε σε κανέναν σημείο τη συγκίνησή του. Μίλησε για το ταλέντο των παιδιών της ομάδας που έχει δημιουργήσει και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα εδώ στο Τόκιο. Δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό σημείο και μπορεί να έχει μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον».  

Στο Τόκιο οι αθλητές μας κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια (χρυσά: Ντούσκος, Τεντόγλου, ασημένιο: πόλο, χάλκινο: Πετρούνιας) ενώ 15 πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας κατετάγησαν σε οκτάδες. Η νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού έδωσε πολλές υποσχέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά δεν δίστασε να θέσει το δάχτυλο εις τον τύπο των ήλων και να μιλήσει για τα προβλήματα και τις δύσκολες συνθήκες της προετοιμασίας ενός αθλητή. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μείνουν στην Ιστορία ως η «διοργάνωση του κορωνοϊού». Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες δεν κατάφεραν να αγωνιστούν και είδαν τους κόπους τους να μην έχουν αντίκρισμα. Ανάμεσα σε αυτούς και η ελληνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Οι πρωταθλήτριές μας νόσησαν και δεν συμμετείχαν στους Αγώνες.  

Στις επιδόσεις που ξεχώρισαν ήταν τα παγκόσμια ρεκόρ του Κάρστελ Βάρχολμ (Νορβηγία) με 45.94 και της Αμερικανίδας Σίντνεϊ Μακ Λάφλιν με 51.46 στα 400 μ. εμπ., αλλά και η πρωτιά του Αντρέ ντε Γκρας στα 200 μ. (19.62). Στον πίνακα των μεταλλίων πρώτες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 113 μετάλλια (39-41-33), δεύτερη η Κίνα με 88 (38-32-18), τρίτη η Ιαπωνία με 58 (27-14-17) και τέταρτη η Μ. Βρετανία με 65 (22-21-22).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή