Ολυμπιακός: Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ…

Ολυμπιακός: Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ…

Πικρός αποκλεισμός του Ολυμπιακού στα πέναλτι από τη Λουντογκόρετς (4-1)

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληρώνοντας τα δικά του λάθη, καθώς και την αστοχία των παικτών του από το σημείο του πέναλτι, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στον 3ο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς γνώρισε την ήττα με 6-3 (2-2 η κανονική διάρκεια, 4-1 η διαδικασία των πέναλτι) από τη Λουντογκόρετς στη ρεβάνς της Βουλγαρίας. Οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που επέβαλε τον ρυθμό του στο πρώτο ημίχρονο. Στο 31΄, έπειτα από μια πολύ καλή αντεπίθεση, ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα «σημαδεύοντας» τον Εμβιλά και αυτός με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Οσα όμως έχτισαν οι πρωταθλητές Ελλάδας στα πρώτα 45 λεπτά γκρεμίστηκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μόλις στο 49΄ η Λουντογκόρετς έφερε το ματς στα ίσα, όταν ο Σεμέδο στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη. Πριν μάλιστα προλάβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού να συνέλθουν από το σοκ, στο 56ο λεπτό ο Ντεσπότοβ κέρδισε το πέναλτι έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα του Ανδρούτσου, με τον Σωτηρίου να μετατρέπει την παράβαση ένα λεπτό αργότερα σε γκολ (2-1). Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο στο 63΄, όταν ο Γκονσάλβες χτύπησε με το πόδι του τον Αραμπί στο κεφάλι, με το πέναλτι να το εκτελεί ο ίδιος ο Μαροκινός κάνοντας το 2-2. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος, οδηγώντας έτσι τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες, καθώς από το 86΄ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπα. Στο έξτρα μισάωρο δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα το 2-2 να μείνει μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Βαλμπουενά και ο Χασάν αποδείχθηκαν μοιραίοι, καθώς αστόχησαν στα δύο πρώτα πέναλτι, κάνοντας πολύ δύσκολη την αποστολή των «ερυθρόλευκων». Μοναδικός που σκόραρε από την άσπρη βούλα ήταν ο Λαλά.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Κάχλινα, Ικοκό (105΄ Σισίνιο), Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Μπάντζι (87΄ Σαντάνα), Ζοσουέ Σα (94΄ Ροτάριου), Γκονσάλβες, Ντεσπόντοβ, Σωτηρίου, Κάουλι (105΄ Γιάνκοφ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος (119΄ Λαλά), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91΄ Κούντε), Μπουχαλάκης (54΄ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65΄ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (105΄ Χασάν), Μασούρας (87΄ Σισέ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή