Βαρύ το πλήγμα για τον Ολυμπιακό

Βαρύ το πλήγμα για τον Ολυμπιακό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ξεπεράσει το σοκ από τον αποκλεισμό του καλείται πλέον ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είπαν ανέλπιστο «αντίο» στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο μιας ομάδας όπως η Λουντογκόρετς, που αν και δεν έχει την ίδια ποιότητα και την ίδια αξία με αυτούς, ήταν καλύτερη και στα δύο ματς.  

Σίγουρα τα λάθη που έγιναν στις αναμετρήσεις με τους Βούλγαρους ήταν πολλά και δεν περιορίζονται μόνο στο αυτογκόλ του Σεμέδο, στην αποβολή του Μπα ή στα χαμένα πέναλτι του Βαλμπουενά και του Χασάν. Μερίδιο ευθύνης έχει και ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Πορτογάλος τεχνικός «προδόθηκε» από την εμμονή του στο σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, το οποίο χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο και για ακόμη μία φορά δεν του βγήκε. Συνολικά, πάντως, διαχειρίστηκε το ματς με πολύ περισσότερο άγχος από ό,τι ο αντίπαλος προπονητής, ο οποίος εμφανίστηκε σαφώς πιο διαβασμένος για τις αμυντικές αδυναμίες που έχει ο Ολυμπιακός και σε αυτές χτύπησε.

Ο αποκλεισμός από τη Λουντογκόρετς σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν αρχικά 5 εκατ. ευρώ που θα έπαιρναν από τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αν έμπαιναν στους ομίλους θα λάμβαναν άλλα 15.640.000 ευρώ.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός γύρισε πέντε χρόνια πίσω, καθώς τελευταία φορά που η πορεία του σταμάτησε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το 2016 με αντίπαλο τη Χάποελ Μπέερ Σεβά. Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι προκειμένου να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους, ενώ σε δύο περιπτώσεις είχαν φτάσει στην παράταση (το 2016 με την Αντερλεχτ και το 2020 με την Αρσεναλ).

Πλέον, όλη η προσοχή των πρωταθλητών εστιάζεται στο να βρεθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το κλίμα στην ομάδα είναι βαρύ και για να βελτιωθεί η κατάσταση, η πρόκριση αποτελεί μονόδρομο. Βέβαια, ο χρόνος πιέζει καθώς το πρώτο ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι προγραμματισμένο για τις 19 του μήνα στο «Καραϊσκάκη», ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 26/8 στη Σλοβακία. 

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, λογικά θα είναι στο πρώτο pot, ενώ αντιθέτως αν αποκλειστεί και από το Γιουρόπα, «κατηφορίζει» στους ομίλους του Conference League, όπου θα είναι σίγουρα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή