Σούπερ Λιγκ 1: Αναβολή χωρίς… ορίζοντα

Σούπερ Λιγκ 1: Αναβολή χωρίς… ορίζοντα

Δεν αρχίζει το προσεχές Σάββατο η Σούπερ Λιγκ 1. «Κλειδί» ο ΠΑΟΚ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει, στην Ελλάδα όχι μόνον οριστικοποιήθηκε η αναβολή της προγραμματισμένης έναρξης για το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το πότε θα γίνει η σέντρα.

Τα δύο «στρατόπεδα» στα οποία έχει χωριστεί η Σούπερ Λιγκ 1 σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2021-22 και της κεντρικής διαχείρισης, βρίσκονται σε θέσεις μάχης και προς το παρόν δεν διαφαίνεται ποιο από τα δύο θα… σαλπίσει οπισθοχώρηση.

Η μη διεξαγωγή της χθεσινής Γ.Σ. της Λίγκας λόγω μη επίτευξης απαρτίας (απουσίαζαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ) επιβεβαίωσε το συγκρουσιακό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της διοργανώτριας ανάμεσα στις επτά ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα) και στις επτά που δεν έχουν (ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμ.).

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το ενδεχόμενο η σέντρα του πρωταθλήματος να γίνει το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου είναι πολύ πιθανό! Δηλαδή μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ (5/9 με Κόσοβο και 8/9 με Σουηδία). Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 28-29 Αυγούστου.

Αυτό θα κριθεί εν πολλοίς από τις δύο προσεχείς συνελεύσεις, αρχής γενομένης από την αυριανή, στην οποία για να εγκριθεί η προκήρυξη χρειάζεται απλή πλειοψηφία.

Ακόμη και στην περίπτωση που αυτό συμβεί (εξαιρετικά δύσκολο, αφού το 7-7 προς το παρόν δείχνει ακλόνητο) το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν τηρείται το χρονικό περιθώριο των 96 ωρών που προβλέπει το άρθρο 22 του ΚΑΠ ώστε να έχουν ενημερωθεί οι ομάδες για το πρόγραμμα.

Ετσι στη Λίγκα θα επιδιωχθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (23/8), οπότε θα ξεκινήσει ο τρίτος γύρος των συνελεύσεων, να έχουν γίνει οι συγκλήσεις που πρέπει, ώστε να αποφευχθεί η εκκίνηση τον Σεπτέμβριο και η έναρξη να πάει για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.  

«Πράγματι, αυτή τη στιγμή έχουμε οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Εμείς ως διοργανώτρια αρχή θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τις επόμενες ημέρες να βρεθούν σημεία συνεννόησης, με σκοπό να μην καθυστερήσει άλλο η έναρξη», ανέφερε στην «Κ» η αναπληρώτρια πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Κάτια Κοξένογλου.    

Σε κάθε περίπτωση, «κλειδί» για μια θετική εξέλιξη φαίνεται να είναι ο ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να πετύχει μια συμφωνία πολύ καλύτερη από την περυσινή των 8 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται πως από τη στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά» δώσει τα χέρια με μία από τις δύο τηλεοπτικές πλατφόρμες, θα συμπαρασύρει και τις άλλες έξι ΠΑΕ στο να βρουν «στέγη», με ένα ποσό περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή