Σούπερ Λιγκ 1: Δυσβάσταχτα τα τηλεοπτικά

Σούπερ Λιγκ 1: Δυσβάσταχτα τα τηλεοπτικά

Το... ετήσιο σίριαλ της Σούπερ Λιγκ 1 ολοκληρώνεται, με τα δικαιώματα να μοιράζονται σε δύο πλατφόρμες

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι στοιχημάτιζαν με τη λήξη της περυσινής σεζόν πως και αυτό το καλοκαίρι την παράσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα κλέψουν ούτε οι μεταγραφές ούτε η πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, αλλά το τηλεοπτικό τους μέλλον, δικαιώθηκαν πανηγυρικά.

Υπό κανονικές συνθήκες, χθες και σήμερα θα διεξαγόταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1, βάσει της κλήρωσης και του προγραμματισμού που οι ίδιες οι ΠΑΕ έκαναν. Ομως, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, το σίριαλ «τηλεοπτικά δικαιώματα» είχε πολλά επεισόδια και το «χάπι εντ» θα γραφτεί όχι στο παρά ένα, αλλά στο συν ένα…

Υστερα από δύο γύρους με άκαρπες επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις στη Λίγκα και τις αντιμαχόμενες πλευρές (όσες ΠΑΕ είχαν και όσες δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο) να τραβούν το σχοινί στα άκρα, οι ελπίδες πως αυτή την εβδομάδα –αρχής γενομένης από την αυριανή Γ.Σ.– η λύση θα βρεθεί και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/8), είναι πλέον κάτι παραπάνω από βάσιμες. Οι διαπραγματεύσεις που έκανε ο Αστέρας Τρίπολης με τη Nova για διετές συμβόλαιο απέδωσαν και ήταν αυτές που έδωσαν το έναυσμα για να «ξεκλειδώσει» η έναρξη του πρωταθλήματος. Με την προφορική συμφωνία τους, οι Αρκάδες εξοικονόμησαν μπάτζετ για την Cosmote ΤV, η οποία διατηρώντας την πρόταση των 8 εκατ. ευρώ ετησίως για τις υπόλοιπες πέντε μικρομεσαίες «άστεγες» ΠΑΕ (Βόλος, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμ., Ιωνικός) ήρθε σε συμφωνία μαζί τους για διετείς συμβάσεις.  

Σούπερ Λιγκ 1: Δυσβάσταχτα τα τηλεοπτικά-1

«Είχαμε αυτή τη δυνατότητα σαν Αστέρας Τρίπολης να διαπραγματευθούμε και με τις δύο πλατφόρμες, ίσως και λόγω της σταθερής αγωνιστικής μας παρουσίας τα τελευταία χρόνια. Συμφωνήσαμε σε ένα καλό συμβόλαιο με τη Nova, ενημερώσαμε τις υπόλοιπες πέντε ΠΑΕ που συμπορευόμασταν όλον αυτόν τον καιρό, αλλά και την Cosmote. Πιστεύω πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και τη Δευτέρα στη συνέλευση θα αποφασίσουμε αρχικά την έναρξη του πρωταθλήματος και ύστερα την κεντρική διαχείριση από την περίοδο 2023-24», ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος. Μέχρι στιγμής, οι μόνες ΠΑΕ που φέρονται αντίθετες στην ιδέα της κεντρικής διαχείρισης είναι ο Ολυμπιακός και ο Αρης, ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχει πλειοψηφία 3/4 που συντάσσεται υπέρ, θεωρείται πως θα περάσει στο καταστατικό της διοργανώτριας.

«Είναι σημαντικό να έχουμε κεντρική διαχείριση ως πρωτάθλημα, όπως γίνεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Και πάλι οι μεγάλες ομάδες θα έχουν τη μερίδα του λέοντος, όμως και οι μικρότερες θα μπορούν να κάνουν ευκολότερα τον προγραμματισμό τους και να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού σε ένα πιο υγιές περιβάλλον». καταλήγει ο διοικητικός ηγέτης των Αρκάδων.

Συμπερασματικά, η εμπλοκή της Cosmote TV στα τηλεοπτικά πεπραγμένα μπορεί αρχικά να γέννησε προσδοκίες στις μικρομεσαίες ομάδες για περισσότερα κέρδη και κεντρική διαχείριση, όμως στην Ελλάδα των άδειων γηπέδων, του ανύπαρκτου προγραμματισμού, των… καφενειακών συμπεριφορών παραγόντων και προπάντων του φτωχού θεάματος, το προϊόν είναι σαφές πως δεν πουλάει. Nova και Cosmote TV επί της ουσίας μοιράστηκαν ομάδες και έξοδα που για τη σεζόν 2021-2022 φτάνουν κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ, με δεδομένο πως και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία. Οσα δηλαδή ζητούσε από τον περασμένο Απρίλιο η διοργανώτρια από τους παρόχους για κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων. Το «πακέτο», όμως, όπως αποδείχτηκε ήταν δυσβάσταχτο για να το επωμιστεί μόνο ένας…

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή