Ράλλυ Ακρόπολις: Τα μέτρα που θα ισχύουν για τους θεατές

Ράλλυ Ακρόπολις: Τα μέτρα που θα ισχύουν για τους θεατές

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανακοίνωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που θα ισχύουν για τους θεατές

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σύνθημα «πρώτα η ασφάλεια», η Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανακοίνωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που θα ισχύουν για τους θεατές στο Service Park της διοργάνωσης στη Λαμία και στις ειδικές διαδρομές. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους, ή στους έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανήλικοι θα χρειαστεί να προσκομίσουν αποτέλεσμα αρνητικού τεστ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 9 και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ξεκινά το Ράλλυ Ακρόπολις – Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής:

«Η ασφάλεια κάθε εμπλεκόμενου στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί προτεραιότητα για την Οργάνωση, που ειδικότερα για τη φετινή χρονιά καλεί τους θεατές να σεβαστούν και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αξιολογώντας την επιδημιολογική κατάσταση όπως είναι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα και σύμφωνα με οδηγίες-εισηγήσεις επιστημονικών συνεργατών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο Service Park του αγώνα, που βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος θεατών.

Η είσοδος στον συγκεκριμένο χώρο θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους ή στους έχοντες πιστοποιητικό νόσησης (που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει για έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση). Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 15 ετών θα κληθούν να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών ή Rapid Ag test 48 ωρών. Στους ανηλίκους έως και 12 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self-test που θα έχει διενεργηθεί την ίδια μέρα.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο Service Park, ενώ συστήνεται στους θεατές να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μ.) και να μη συνωστίζονται εμπρός από τους χώρους των αγωνιστικών ομάδων.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης, θα λειτουργούν με τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα παραπάνω θα επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των επιστημόνων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για την παρακολούθηση του αγώνα στις ειδικές διαδρομές, συστήνεται θερμά η εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων, με χρήση μασκών και αντισηπτικών για τα χέρια, καθώς και με διατήρηση αποστάσεων.

Για τον καλύτερο και ασφαλέστερο προγραμματισμό, στο www.acropolisrally.gr, και συγκεκριμένα στον τομέα “Θεατές”, έχουν αναρτηθεί οι χάρτες των ειδικών διαδρομών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και οι προτεινόμενες προσβάσεις, σε αρχεία που υποστηρίζονται από την εφαρμογή Google Earth».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή