Σέντρα με το… κουδούνι

Μαζί με τα σχολεία αναμένεται να αρχίσει και η Σούπερ Λιγκ 1 λόγω TV

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περίοδο που οι μαθητές θα ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία, θα ετοιμάζονται και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 για την πρώτη σέντρα στο φετινό πρωτάθλημα, αφού οριστικά και αμετάκλητα δεν ξεκινά ούτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Για ακόμα μια φορά οι «άστεγες» ΠΑΕ (Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων και Λαμία) δεν κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή με το συνδρομητικό κανάλι που ενδιαφέρεται να τις στεγάσει στη συχνότητά του. Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό πρόβλημα ξεπεράστηκε, τώρα υπάρχει κώλυμα στο χρονικό μέρος της συμφωνίας, με την Cosmote TV να προσφέρει 1+1, ενώ οι ομάδες ζητούν κλειστό διετές συμβόλαιο.

Ετσι, η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, το Σαββατοκύριακο δηλαδή πριν από το ξεκίνημα της νέας σχολικής περιόδου, αφού και να υπάρξει λύση την ερχόμενη εβδομάδα, μεσολαβούν οι υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας, που δίνει τρία ματς: το φιλικό με την Ελβετία (1/9) και τα δύο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Κόσοβο (5/9) και τη Σουηδία (8/9).

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες οι ΠΑΕ δεν πραγματοποίησαν καν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψή τους, η οποία αναβλήθηκε πριν αρχίσει. Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31/8, με την ελπίδα να τα έχουν βρει μέχρι τότε όλες οι πλευρές και να υπογραφεί η προκήρυξη, ώστε να ξεπεραστεί το βασικό εμπόδιο. Βέβαια, ακόμα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει με την κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-2024, αφού για να αλλάξει το καταστατικό απαιτείται να συμφωνήσουν τα 3/4 των ΠΑΕ. Επίσης, άλλο ένα πρόβλημα που ενδεχομένως να προκύψει είναι από ποια αγωνιστική θα έχουμε σέντρα, καθώς στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση η 1η είχε γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη, από τις 55 χώρες που ανήκουν στην UEFA, τα μοναδικά πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο είναι το ελληνικό και το αλβανικό, όπως και αυτά του Σαν Μαρίνο και του Γιβραλτάρ, που είναι όμως ερασιτεχνικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή