Μαύρη νύχτα για το γαλλικό ποδόσφαιρο

Μαύρη νύχτα για το γαλλικό ποδόσφαιρο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σκηνικό της ντροπής στον αγώνα Νις – Μαρσέιγ προκάλεσε ένα τεράστιο σοκ στην άμαθη από τέτοια θλιβερά περιστατικά ποδοσφαιρική Γαλλία και άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» σε ένα πρωτάθλημα μαθημένο χρόνια τώρα να κινείται σε πιο ράθυμους ρυθμούς σε σχέση με άλλα προηγμένα πρωταθλήματα, εξίσου ανταγωνιστικά. Η εισβολή των οπαδών της ομάδας της Νίκαιας στον αγωνιστικό χώρο για να επιτεθούν στους παίκτες της Μαρσέιγ μετά την κίνηση του Παγέτ να επιστρέψει στην εξέδρα ένα από τα πολλά μπουκάλια που είχαν εκτοξεύσει προς τη μεριά του, προκάλεσε την οριστική διακοπή του αγώνα και ένα τσουνάμι αντιδράσεων σε όλη τη Γαλλία. Οι σκηνές παικτών να έρχονται στα χέρια με εισβολείς – οπαδούς έκαναν τον γύρο του κόσμου και ήταν ίσως η πιο μαύρη πινελιά στη σύγχρονη ιστορία του «σαμπιονά», ειδικά όταν συνοδεύτηκαν από φωτογραφίες παικτών της Μαρσέιγ (Πέρες, Παγέτ, Γκεντουζί) απ’ τα αποδυτήρια, με εμφανή σημάδια από τα κτυπήματα που δέχθηκαν. 

Η απόφαση των Μαρσεγιέζων να μην επανέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, παρά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν από ανθρώπους της γαλλικής ομοσπονδίας που επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί ο αγώνας, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς τους, που επιφύλαξαν στην αποστολή υποδοχή ηρώων κατά την επιστροφή της – κι ας υπάρχει ένα ακραίο σενάριο μηδενισμού της ομάδας. Το παιχνίδι κατακυρώθηκε υπέρ της Νις με 3-0, αλλά για την τύχη του θα αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα, με έγκυρους νομικούς κύκλους να θεωρούν δεδομένη την αντιστροφή της εικόνας: η τιμωρία της Νις μοιάζει σίγουρη, καθώς ήταν στη δική της ευθύνη η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. 

Πέρα από τον μηδενισμό, η Νις κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, με αρκετούς αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και βαριές καμπάνες για κάποιους από τους παίκτες της που συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια. Με τιμωρία κινδυνεύουν και 2-3 παίκτες της Μαρσέιγ, γιατί αντί να αποχωρήσουν, ήλθαν στα χέρια με κάποιους από τους εισβολείς, ενώ βαρύ κατηγορητήριο υπάρχει και για έναν από τους βοηθούς του Σαμπάολι, ο οποίος κτύπησε οπαδό πριν τον πάρει στο κυνήγι για να ανταποδώσει ο Τοντιμπό, ένας από τους δύο παίκτες των γηπεδούχων που χτυπήθηκαν, όπως κατήγγειλαν, από τους άνδρες ασφαλείας της Μαρσέιγ! Αυτό το τρελό σκηνικό τάραξε τα νερά στη Γαλλία και απειλεί να αμαυρώσει ένα πρωτάθλημα που φιλοδοξεί να γίνει πολύ λαμπερό με τον ερχομό του Μέσι ή και του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως ονειρεύονται πολλοί! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή