Το νέο στοίχημα της Ιαπωνίας για φέτος

Το νέο στοίχημα της Ιαπωνίας για φέτος

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ελληνική αποστολή να μπαίνει πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο και μια λιτή αλλά γεμάτη μηνύματα τελετή έναρξης άρχισαν χθες στο Τόκιο οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από νωρίς σήμερα το πρωί, οκτώ αθλητές μας θα αγωνίζονταν σε κολύμβηση, ξιφασκία με αμαξίδιο και επιτραπέζια αντισφαίριση.  

Σε ένα στάδιο άδειο από θεατές, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο κήρυξε την έναρξη της δεύτερης μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης που φιλοξενεί η Ιαπωνία φέτος το καλοκαίρι. Η παρέλαση άνοιξε με την ελληνική αποστολή, με σημαιοφόρους τον Θανάση Κωνσταντινίδη και την Αννα Ντέντα, και ολοκληρώθηκε με την πολυπληθή ομάδα της Ιαπωνίας. Αμέσως μετά η μουσική και τα χρώματα μετέτρεψαν το ολυμπιακό στάδιο σε… πίνακα ζωγραφικής.  

Το καλλιτεχνικό κομμάτι ήταν λιτό, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η χορογραφία του «μονόπτερου αεροπλάνου», το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι Ιάπωνες, μέσα από αυτή τη διοργάνωση, στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και μακροπρόθεσμα να ενισχύσουν και τον αντίστοιχο αθλητισμό της χώρας. Η πανδημία έχει ήδη αφήσει το στίγμα της και στη διοργάνωση των Παραολυμπιακών. Τουλάχιστον ένας αθλητής έχει βρεθεί θετικός, ενώ χθες ανακοινώθηκαν άλλα εννέα κρούσματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αθλητές από τη Νέα Ζηλανδία προτίμησαν να μην πάρουν μέρος στην παρέλαση προκειμένου να προστατευτούν. Ο πρώτοι αθλητές που αναμενόταν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας ήταν οι Τριανταφύλλου και Ντούνης (ξιφασκία). Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από νωρίς το πρωί (03.29) θα ξεκινούσαν οι ελληνικές συμμετοχές στην κολύμβηση (Μακροδημήτρης, Λιγνός, Λεργιός, Μιχαλεντζάκης, Καρυπίδης), ενώ στην επιτραπέζια αντισφαίριση θα μετείχε ο Χατζηκυριάκος (06.20).     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή