ΠΑΟΚ: Το ταξίδι συνεχίζεται…

ΠΑΟΚ: Το ταξίδι συνεχίζεται…

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε με τη φωτιά, νίκησε 2-0 τη Ριέκα και παρέμεινε στην Ευρώπη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσπασε καρδιές και τα… δοκάρια ο ΠΑΟΚ μέχρι να βρει τον δρόμο για τους ομίλους του Conference League, αλλά τον βρήκε τελικά με νίκη 2-0 επί της Ριέκα στην Κροατία. 

Οπως και στο 1-1 της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κυριάρχησε απόλυτα, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και τις μεγάλες ευκαιρίες για πιο άνετη επικράτηση, με χαρακτηριστικό ότι είχε τρία δοκάρια, τα δύο στην ίδια φάση μέσα σε 11 δευτερόλεπτα, με σουτ εντός περιοχής!

Το πρώτο το είχε στο 6΄ ο Σβαμπ και το επόμενο στην ίδια φάση ο Ελ Καντουρί, ο οποίος είδε άλλη μία φορά την τύχη να του γυρνά την πλάτη όταν σε έναν «κεραυνό» που εξαπέλυσε εκτός περιοχής στο 41΄, η μπάλα τράνταξε ξανά το οριζόντιο δοκάρι του Πρσκάλο, χωρίς η κεφαλιά στο «ριμπάουντ» του Σβαμπ να βρει δίχτυα. 

Το κουβάρι το ξετύλιξε ο Ελ Καντουρί στο 10΄ με ένα δύσκολο πλασέ μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Σβαμπ. Ο ΠΑΟΚ βρήκε έτσι από νωρίς σκορ πρόκρισης και έψαξε ένα δεύτερο γκολ για να ηρεμήσει, αλλά περίμενε μέχρι το 80΄ για να το πετύχει με ωραίο σουτ του Μουργκ, μετά από κλέψιμο του Ζίβκοβιτς και ασίστ του Σβιντέρσκι. 

Και στο 1-0, πάντως, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, παρά μόνο από μακρινά, άστοχα σουτ των Κροατών και ένα τετ α τετ του Τόμετσακ στο 37΄, στη μοναδική κλασική ευκαιρία τους. Η κλήρωση των ομίλων του Conference League θα γίνει σήμερα (15.30) στην Κωνσταντινούπολη. 

«Ήταν κάτι το οποίο το χρειαζόμασταν, το θέλαμε πάρα πολύ. Ηταν δύσκολη περίοδος, νέο στυλ, νέα φιλοσοφία, νέα νοοτροπία, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους. Ηταν πολύ σημαντική η νίκη και η πρόκριση για τους παίκτες, ώστε να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που πρέπει», τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. 

ΡΙΕΚΑ: Πρσκάλο, Τόμετσακ, Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Βούκσεβιτς, Ισάχ, Πάβισιτς, Λεπινίτσα, Αμπέμ, Ντρμπιτς (84΄ Ομπρεγκόν). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (90΄+3΄ Αουγκούστο), Κούρτιτς (76΄ Εσίτι), Καντουρί (67΄ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75΄ Καγκάβα), Σβιντέρσκι. 

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση της Κροατίας ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Σίντκλεϊ Φερέιρα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου. Σύντομα αναμένεται να κλείσει και η υπόθεση του 26χρονου Ρουμάνου ακραίου επιθετικού, Αλεξάντρου Μιτρίτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή