«Βλέπει» Παρίσι και μετάλλιο

«Βλέπει» Παρίσι και μετάλλιο

Η «ασημένια» ακοντίστρια στο Παγκόσμιο -20, Ελίνα Τζένγκο, μιλάει στην «Κ»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι (-20 ετών) η Ελίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες νέες αθλήτριες του κόσμου. Kατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον μεγάλο στόχο της, που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Η 19χρονη αθλήτρια του ακοντισμού, στην Πόλη του Φωτός, θέλει να στείλει το ακόντιο τόσο μακριά ώστε να βρεθεί στο βάθρο. Εξάλλου, όπως δήλωσε στην «Κ», οι επιδόσεις της βρίσκονται κοντά σε αυτές που κατέκτησαν μετάλλια στο Τόκιο.  

Στο Ναϊρόμπι, η Ελίνα έστειλε το ακόντιό της στα 59,60 μ. «Ηρθα δεύτερη στον κόσμο. Είμαι ευχαριστημένη από αυτή την επιτυχία. Το χρυσό ήταν κοντά στις επιδόσεις μου αλλά δεν τα κατάφερα παρόλο που τα έχω τα μέτρα. Δεν βγήκε όμως στον αγώνα… Είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ», μας είπε η νεαρή πρωταθλήτρια.  

Το 2020, κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος -20 ετών, είχε στείλει το ακόντιο στα 63,96 μ., επίδοση που θα αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ εάν οι αρμόδιοι είχαν μεριμνήσει για να υπάρχει έλεγχος αντιντόπινγκ στη διοργάνωση. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις κατακτήσει κάτι με τόση προσπάθεια και να σου το παίρνουν μέσα από τα χέρια σου. Μου έχει αφήσει μια πίκρα. Ελπίζω αυτό να γίνει μάθημα και να μη συμβεί σε άλλο παιδί», υπογράμμισε.     

Η Ελίνα Τζένγκο προπονείται με την ομάδα του Γιώργου Μποτσκαρίωβ. Στο Παγκόσμιο της Κένυας, ακόμη δύο αθλήτριες από την «ομάδα της Νέας Καλλικράτειας» βρέθηκαν ανάμεσα στις επικρατέστερες των αγωνισμάτων τους. Η Σοφία Κεσσίδη ήρθε 4η στη δισκοβολία και η Αναστασία Ντραγκομίροβα κατέκτησε την 6η θέση στη σφαιροβολία. «Είμαστε δυνατή ομάδα. Μεγαλώσαμε μαζί. Ολοι είμαστε μια παρέα και έχουμε και μια ωραία σχέση με τον προπονητή μας. Και όταν όλα είναι όμορφα, τότε είναι και οι προπονήσεις ωραίες. Στην ομάδα στηρίζει ο ένας τον άλλον και γι’ αυτό πάμε καλά».  

Η ομάδα αυτή αξίζει να θυμίσουμε ότι «χτίστηκε» σε ένα χωράφι, το οποίο μετέτρεψε σε υποτυπώδες προπονητήριο ο οικοδόμος – προπονητής Γιώργος Μποτσκαρίωβ. Οι επιτυχίες των «παιδιών του» τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας και οι συνθήκες προπόνησης βελτιώθηκαν. «Αναμένεται να κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Οσον αφορά εμένα, βρίσκομαι στον σχεδιασμό της ομοσπονδίας μου και με στηρίζει και ο χορηγός μου, η bwin. Ενας αθλητής έχει πολλά έξοδα και μια τέτοια στήριξη αποτελεί ανακούφιση», μας είπε η αθλήτρια του Α.Σ. Κενταύρου Χαλκιδικής.   

Η νεαρή πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι επιδόσεις των αθλητριών που ανέβηκαν στο βάθρο ήταν πολύ κοντά στα ρεκόρ της Ελίνας. «Εξαιτίας της πανδημίας το επίπεδο έχει πέσει. Πέρυσι είχα βολή στα 63,96 μ. και η Μπαρμπέρ κατέκτησε το χάλκινο με 64,56. Αυτό μου έδωσε δύναμη για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα κυνηγήσω αρχικά την πρόκριση και ύστερα τη διάκριση με μεγαλύτερο πάθος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή