Παραολυμπιακοί: Για το χρυσό μετάλλιο ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Παραολυμπιακοί: Για το χρυσό μετάλλιο ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα ολυμπιακό μετάλλιο θα προσθέσει στη συλλογή του ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Ο πρωταθλητής του μπότσια προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας του. Πρόκειται για το 6ο μετάλλιο της Ελλάδος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 40χρονος ολυμπιονίκης στους προημιτελικούς επικράτησε με 5-1 του Ρώσου Λεγκοστάεφ, ενώ στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Βρετανό ΜακΚόουαν. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι (4-4 στην κανονική διάρκεια) και ο Πολυχρονίδης πήρε την πρόκριση για τον τελικό στο τάι μπρέικ, εξασφαλίζοντας ένα μετάλλιο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο (09:05) και ο αθλητής μας θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Ανταμ Πέσκα.

Χάλκινο μετάλλιο ο Στράτος Νικολαΐδης

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Στράτος Νικολαΐδης στον τελικό της σφαιροβολίας F20, ύστερα από ακύρωση του νικητή. Ο Ελληνας παραολυμπιονίκης κατέκτησε το μετάλλιο με βολή στα 15,93μ. Τέταρτος στο ίδιο αγώνισμα ήρθε ο Λεόντιος Στεφανίδης με βολή στα 15,75μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Στην κολύμβηση, ο Γιάννης Κωστάκης στα 50μ. πρόσθ. SB2 προκρίθηκε στον τελικό τερματίζοντας σε 1.08.85. Εκεί κατέλαβε την 6η θέση με 1.08.73.

Στην ποδηλασία δρόμου ο Νίκος Παπαγγελής τερμάτισε στην έβδομη θέση με χρόνο 37.55.05. Στις γυναίκες η Κατερίνα Ελ Λατίφ ήρθε τελευταία (58.13.66). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή