Εθνική ομάδα: Τεστ υψηλών απαιτήσεων

Εθνική ομάδα: Τεστ υψηλών απαιτήσεων

Φιλικό με Ελβετία απόψε η Εθνική, ενόψει «τελικών» με Κόσοβο και Σουηδία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ ψηλό εμπόδιο διάλεξε ο Τζον Φαντ Σιπ για να δοκιμάσει τις αντοχές της ανανεωμένης και πολύ πληγωμένης Εθνικής μας, με ορίζοντα τους δύο «τελικούς» κόντρα στο Κόσοβο στην Πρίστινα και τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Ελβετία είναι ομάδα από το πάνω ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και παρότι έχει κι αυτή σημαντικές απουσίες της τελευταίας στιγμής λόγω τραυματισμών (Σακίρι, Γαβράνοβιτς, Εμπολό, Μπενίτο), προβάλλει ως φαβορί στο αποψινό (21:45) φιλικό στη Βασιλεία. Είναι, άλλωστε, το πρώτο παιχνίδι του νέου της προπονητή, Μουράτ Γιακίν, κι αυτό της προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. 

Η «γαλανόλευκη» είναι λαβωμένη από τις πολλές απουσίες, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι της. Οι Φορτούνης, Πέλκας, Μασούρας είναι νοκ άουτ, ο Τζόλης τρέχει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του μήπως και προλάβει να παίξει με Κόσοβο και Σουηδία, ο Γιακουμάκης έμεινε εκτός γιατί μέχρι χθες που πήγε στη Σέλτικ το μυαλό του ήταν αλλού, οι Μπακάκης και Γαλανόπουλος κι αυτοί νοκ άουτ, με μόνο τον Μαυροπάνο να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να υπολογίζεται, έστω και ως αλλαγή. 

«Οι απουσίες, τα τρία παιχνίδια σε 8 ημέρες, η απειλή της COVID μας υποχρεώνουν να καλέσουμε πολλά νέα πρόσωπα, παιδιά που τώρα μπαίνουν στην ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούν να τα καταφέρουν, είναι στο χέρι τους να το αποδείξουν.

Η πρόκριση κρίνεται μέσα σε 6 μήνες και ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός. Με την Ελβετία θα παρατάξουμε μια ισχυρή ομάδα, αλλά ακολουθούν κρίσιμα επίσημα παιχνίδια και θα πρέπει να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα με επίκεντρο αυτά», τόνισε ο Τζον Φαντ Σιπ, ο οποίος έχει ανοίξει δρόμο σε νέα παιδιά όπως οι Παπανικολάου, Σάλιακας, Ρέτσος, Αλεξανδρόπουλος, Δουβίκας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή