Οι ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής πρώτευσαν στον Αγώνα της Άνδρου

Οι ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής πρώτευσαν στον Αγώνα της Άνδρου

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία τεχνική δεύτερη κούρσα που ανέδειξε την δυσκολία του αγώνα και έφερε ανατροπές στα αποτελέσματα του πρώτου «μπράτσου» ολοκληρώθηκε ο «54ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης κατέκτησε το σκάφος «VELOSEurobankPrivateBankLuxembourg» με τους ολυμπιονίκες Τάκη Μάντη και Παύλο Καγαλή στο τιμόνι του.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το «OPTIMUM 3 SamosSteamship» και την 3η το «Pete». 

Οι ασθενείς άνεμοι συντρόφευσαν τα ιστιοφόρα κατά την εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας από τη Χώρα της Άνδρου. Στη συνέχεια, ο Αίολος σαν να ήθελε να δώσει στιγμές χαράς στους ιστιοπλόους και να… μπερδέψει την αγωνιστική τράπουλα άνοιξε τον ασκό του και αύξησε την ένταση του ανέμου. Όπως ήταν αναμενόμενο τα δύο μεγάλα σκάφη του στόλου, τα δύο 52άρια, είχαν προηγηθεί αλλά η αλλαγή των καιρικών συνθηκών ευνόησε τα μικρότερα, τα οποία, χάρη στην καλή τεχνική και τη ναυτοσύνη των πληρωμάτων τους, πλησίασαν τα προπορευόμενα.       

Η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της Άνδρου επιβεβαίωσε και εφέτος τη… φήμη της ως ο αγώνας των ανατροπών. Στη δεύτερη ιστιοδρομία τα πληρώματα έφυγαν από τη μαγευτική Χώρα με ασθενείς ανέμους με αποτέλεσμα να προηγηθούν τα δύο 52άρια του στόλου, αλλά, στη συνέχεια, η ένταση των ανέμων αυξήθηκε, κάτι που βοήθησε τα μικρότερα σκάφη που έρχονταν από πίσω.  

«Ο αγώνας της Άνδρου είναι δύσκολος αλλά μέσα από αυτή τη δυσκολία αναδεικνύεται η ομορφιά του. Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα έχει ενδιαφέρον. Ευχαριστηθήκαμε ιδιαιτέρως τη 2η κούρσα γιατί όλα τα σκάφη, είτε ήταν μικρά, είτε μεγάλα, βρεθήκαμε πολύ κοντά και είχαμε ωραίες κόντρες. Για εμάς αποτέλεσε μεγάλη χαρά που τρέξαμε με αντιπάλους δύο από τις καλύτερες αγωνιστικές ομάδες της χώρας, την «OPTIMUM 3 SamosSteamship» και την «BULLETTOTAL», κάτι που δείχνει το επίπεδο της διοργάνωσης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Eurobank Private Bank Luxembourg για την υποστήριξη, τόσο του αγώνα, όσο και σε εμάς προσωπικά», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι επικράτησαν στη γενική κατάταξη της δεύτερης ιστιοδρομίας (Άνδρος – Δύσβατο).   

Με το «γαλανόλευκο» Velos, εκτός από τους ολυμπιονίκες, «έτρεξαν» και άλλοι πρωταθλητές μας, όπως οι Olympians Γιάννης Μιτάκης και Μιχάλης Πατενιώτης. Δεύτερο σε αυτό το μπράτσο ήρθε το «Pete» με τον Παλαιολόγο Δούκα, το οποίο έχει ανανεώσει κάποια από τα μέλη του πληρώματος. Σε αυτά προστέθηκε και ο Olympian Δημήτρης Γεροντάρης. Τρίτο ήταν το «PEGAMustoGoulandrisBross» με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη.  

Η αυλαία του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» «έπεσε» στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με τις απονομές των βαρύτιμων κυπέλλων στους νικητές. Ιστιοπλόοι και φίλοι της ιστιοπλοΐας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.  Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), και μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.  

Τα αποτελέσματα: 

Performance 

Γενική κατάταξη 

VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής) 
OPTIMUM 3 Samos Steamship (Χάρης Μαυρογεώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος) 
PETE (Δούκας Παλαιολόγος)

Performance 1 

VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής) 
OPTIMUM 3 Samos Steamship (ΧάρηςΜαυρογεώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος) 
PETE (Δούκας Παλαιολόγος) 

Performance 2 

ARISTOFANI UK P&I Club and UK Defence Club (Στελίος Νούτσος) 
PEGA Musto Goulandris Bross (Δημήτρης Αλεβιζάκης) 
APIDALOS NAFS Intl. Maritime Services (Παύλος Κούρκουλος) 
SPORT 

Γενική Κατάταξη 

GIORGIO FURUNO Euroseas – Eurodry (Μάνθος – Πίττας) 
POSEIDON (Φ. Ταμβακάκης) 
UTOPIA (Κ. Μπαστιάνος)      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή