Εθνική ομάδα: Θετικό τεστ, παρά την ήττα

Εθνική ομάδα: Θετικό τεστ, παρά την ήττα

Η Ελβετία νίκησε 2-1 την Εθνική, η οποία είχε απώλειες και χαμένες ευκαιρίες

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν ένα χρόνο αήττητη παρέμενε η εθνική ομάδα (από τον Οκτώβριο του 2020 σε δέκα ματς), ωστόσο η χθεσινοβραδινή φιλική ήττα (2-1) από την Ελβετία στη Βασιλεία δεν άλλαξε τη θετική εικόνα που έχει δημιουργήσει στα τελευταία της παιχνίδια. Λίγο πριν από τις κρίσιμες αναμετρήσεις με Κόσοβο (εκτός έδρας, 5/9) και Σουηδία (ΟΑΚΑ, 8/9) για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ, το συγκρότημα του Τζον Φαν Σιπ απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που ερχόταν με φόρα από το πρόσφατο Euro, έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει. Τηρουμένων των αναλογιών (σημαντικές απουσίες και ποδοσφαιριστές με λίγα ματς στα πόδια τους, αφού το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μεσοεπιθετικά με κορυφαίους τους Μπακασέτα και Παυλίδη ανέδειξε αρετές, τουλάχιστον σε δύο 20λεπτα κάθε ημιχρόνου (25΄-45΄, 60΄-85΄), όμως αμυντικά έβγαλε προβλήματα που καλείται να διορθώσει άμεσα.    

Οι Ελβετοί με νέο προπονητή στον πάγκο τους τον Μουράτ Γιακίν ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 7΄ άνοιξαν το σκορ με τον νεοαποκτηθέντα άσο της ΑΕΚ Στέφεν Τσούμπερ που ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο 30χρονος μέσος με προσωπική ενέργεια και ωραία κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Μέχρι το 25΄ η ελληνική ομάδα αδυνατούσε να ολοκληρώσει μια σωστή συνεργασία, παγιδευμένη από το συνεχές πρέσινγκ των γηπεδούχων και η πρώτη της στιγμή καταγράφηκε στο 29΄ με το σουτ του Παυλίδη που έφυγε άουτ. Ο επιθετικός της Βίλεμ στο 34΄ εκμεταλλευόμενος και τις κόντρες ισοφάρισε και οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο ισόπαλες. Ο Τσούμπερ στο 51΄ επωφελήθηκε από το λάθος του Μαυροπάνου, έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Βάργκας, ο οποίος με άψογο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους που διατηρήθηκε ώς το τέλος. Κορυφαία στιγμή για την Εθνική να ισοφαρίσει ήταν το δοκάρι του Παυλίδη στο 62΄ ύστερα από μπαλιά του Μπακασέτα. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι δύο προπονητές έριξαν το βάρος τους στις αλλαγές προκειμένου να βγάλουν τα τελικά τους συμπεράσματα, με την Εθνική να πιέζει και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Τσομέρ (46΄ Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Βίντμερ (46΄ Γκαρσία), Ροντρίγκες (46΄ Λοντόμπα), Τσούμπερ (64΄ Φάσναχτ), Ζακαρία, Φρόιλερ, Σο (46΄ Εμπισερ), Σεφέροβιτς (69΄ Τσεκίρι).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80΄ Σάλιακας), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (65΄ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας (46΄ Γιαννούλης), Μπουχαλάκης (46΄ Σιώπης), Ζέκα, Μπακασέτας (64΄ Μάνταλος), Κούτρης, Βρουσάι, Παυλίδης (69΄ Δουβίκας).

Για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καζαχστάν – Ουκρανία 2-2, Γαλλία – Βοσνία 1-1, Δανία – Σκωτία 2-0, Λετονία – Γιβραλτάρ 3-1, Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν 2-1, Μάλτα – Κύπρος 3-0, Ν. Φερόε – Ισραήλ 0-4, Νορβηγία – Ολλανδία 1-1, Πορτογαλία – Ιρλανδία 2-1, Ρωσία – Κροατία 0-0, Σλοβενία – Σλοβακία 1-1, Τουρκία – Μαυροβούνιο 2-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή