Μεταγραφές: πιο πολλά ο Ολυμπιακός, τα λιγότερα ο ΠΑΟΚ

Μεταγραφές: πιο πολλά ο Ολυμπιακός, τα λιγότερα ο ΠΑΟΚ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα μεταγραφική περίοδος έφτασε (σχεδόν) στο τέλος της. Μέχρι και την ύστατη στιγμή, οι ομάδες προσπάθησαν να καλύψουν κάθε κενό και πλέον έχουν προθεσμία δύο εβδομάδων για την αγορά των ελεύθερων. «Νικητής» αυτό το καλοκαίρι αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, ενώ τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός έκαναν ρελάνς λίγο πριν από την… εκπνοή. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, δεν κατάφερε να κλείσει όλα τα κενά του και είναι πολύ πιθανό να κυνηγήσει την υπέρβαση στο διάστημα που απομένει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τα περισσότερα χρήματα από τα ταμεία τους δίνοντας 8.720.000 ευρώ, ενώ πήραν 10,25 εκατ. ευρώ από πωλήσεις. Η ΑΕΚ ακολούθησε δαπανώντας 4.310.000 ευρώ, ενώ εισέπραξε 2,1 εκατ. ευρώ από πωλήσεις. Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, η ενίσχυσή του κόστισε 1.750.000 ευρώ, χωρίς να πάρει χρήματα από τις παραχωρήσεις του. Τέλος, ο ΠΑΟΚ έδωσε μόλις 350.000 ευρώ, αν και στα ταμεία του έβαλε σχεδόν 19 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Μπορεί πάντως τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μεταγραφές από τους «μεγάλους» να απέχουν όσο… η Γη από τη Σελήνη σε σχέση με ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παρ’ όλα αυτά ήρθαν ονόματα που μόνο μικρά ή άγνωστα δεν είναι. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έφερε τον έναν από τους δύο καλύτερους γκολκίπερ του Euro, τον Βαλτσίκ (ελεύθερος), ενώ επίσης αίσθηση προκάλεσαν οι μεταγραφές του Ονιεκούρου, που είναι και η πιο ακριβή του καλοκαιριού, με 4,5 εκατ., του Τικίνιο (ελ.), του Ρόνι Λόπες (δαν.) και του Καρμπόβνικ (δαν.).

Μεταγραφές: πιο πολλά ο Ολυμπιακός, τα λιγότερα ο ΠΑΟΚ-1
Ο Ολυμπιακός έφτασε στα 4,5 εκατ. ευρώ για τον Ονιεκούρου (αριστερά). Ο Αραούχο (δεύτερος από αριστερά) κόστισε 1,46 εκατ. στην ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεταγραφή της δεκαετίας (οικονομικά) με τον Παλάσιος (μέση), ενώ ο ΠΑΟΚ έφερε πίσω ως δανεικό τον Ακπομ (δεύτερος από δεξιά). Τέλος, ο Αρης, με περίπου 3,4 εκατ. στη Φούλαμ, έκανε δικό του τον Καμαρά. 

Η ΑΕΚ έκανε ξανά δικό της τον Αραούχο, αυτή τη φορά ως μεταγραφή, ενώ από τις κινήσεις της σαφώς και ξεχωρίζουν αυτές των Τσούμπερ, Γέφτιτς (δανεικοί) και Αμραμπάτ (ελ.).

Ο Παναθηναϊκός είχε εντυπωσιακό φίνις και έκλεισε τις κινήσεις του ντύνοντας στα πράσινα, εκτός από τον Λούντκβιστ (δαν.), τους Βιτάλ (δαν.) και Παλάσιος, δίνοντας μάλιστα για τον τελευταίο 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ ακολούθησε αυτό το καλοκαίρι πιο σφιχτή οικονομική πολιτική. Πάντως, κατάφερε να φέρει στην Τούμπα παίκτες όπως ο Λούκας Τέιλορ (ελ.), ο Ολιβέιρα (ελ.) αλλά και ο Ρουμάνος Μιτρίτσα (δαν.). Επίσης, επέστρεψε ο Ακπομ (δαν.), ενώ για τον μοναδικό που δαπανήθηκαν χρήματα (350.000) ήταν ο Τζίμας από τον Αστέρα Τρίπολης.

Εντονο καλοκαίρι είχε και ο Αρης. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να φέρουν στο «Βικελίδης» τον Αμπουμπακάρ Καμαρά (ένα από τα πιο βαριά ονόματα της μεταγραφικής περιόδου), ενώ επίσης ξεχωρίζουν οι μεταγραφές του Ιτούρμπε, του Φαμπιάνο και φυσικά του Μπράμπετς.  

Πλέον, όπως λένε και οι προπονητές, ο καθρέφτης του κάθε παίκτη είναι το χορτάρι και εκεί θα φανεί ποια χρήματα είναι αυτά που θα πιάσουν τόπο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή