Σούπερ Λιγκ 1: Στη σέντρα με… αγκάθια

Σούπερ Λιγκ 1: Στη σέντρα με… αγκάθια

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από άλλο ένα «θερμό» καλοκαίρι με διαφωνίες, αναβολές και εκκρεμότητες, η πολυπόθητη… ανακωχή συμφωνήθηκε και επιτέλους η μπάλα στήνεται στη σέντρα. Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 κάνει πρεμιέρα, τουλάχιστον με την ευχή η καθυστερημένη έναρξη των 20 ημερών να βρει τις ομάδες πιο έτοιμες από αγωνιστικής πλευράς.

Στη χθεσινή Γ.Σ. της Λίγκας υπογράφηκε ομόφωνα η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ με ψήφους 12-2 πέρασε η καταστατική αλλαγή για υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την περίοδο 2023-2024. Το γεγονός πως σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει ομοφωνία, σημαίνει στην πράξη πως το μέτωπο των τηλεοπτικών έκλεισε, από ό,τι φαίνεται όμως προσωρινά…

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μειοψήφησαν, ενώ ο Αρης, παρά το γεγονός πως αρχικά είχε ταχθεί εναντίον της κεντρικής διαχείρισης, ψήφισε υπέρ.
Οι δύο «αιώνιοι» αντέδρασαν όταν αποφασίστηκε διά βοής να μην τοποθετηθεί η νομική υπηρεσία της διοργανώτριας για το τι προβλέπει ο νόμος σε σχέση με τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αν υπάρχει υποχρέωση κεντρικής διαχείρισης, προαναγγέλλοντας κινήσεις κατά της απόφασης. «Εγινε φίμωση της νομικής υπηρεσίας. Θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν καταχρηστική και εκβιαστική. Ενα γκρουπ ομάδων εκβίασε με την έναρξη του πρωταθλήματος προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή συμφέροντα. Ο Παναθηναϊκός είναι κάθετα αντίθετος σε ό,τι έγινε και θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. Από την πλευρά του και ο Ολυμπιακός επιφυλάχθηκε για όλες τις νομικές ενέργειές του στο μέλλον, ενώ ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης, επιβεβαίωσε πως υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια. «Απόφαση της γενικής συνέλευσης που είναι αντίθετη προς τον νόμο και το καταστατικό είναι άκυρη και υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια», όπως ανέφερε.

Η χθεσινή εξέλιξη χαρακτηρίστηκε μια νίκη των «μικρών», προκειμένου να εφαρμοστεί η κεντρική διαχείριση, έστω και από τη σεζόν 2023-24, ωστόσο μέχρι τότε θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξουν νέα επεισόδια, ειδικά στην περίπτωση που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναζητήσουν τη νομική δικαίωση.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η Λίγκα, η συζήτηση για το θέμα θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη. Τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα μοιράζονται τα χρήματα στις ομάδες, εφόσον εφαρμοστεί η κεντρική διαχείριση, θα είναι η βαθμολογία, η ισομέρεια και η εμπορικότητα των ομάδων.

Σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό μέτωπο, ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ΠΑΕ που παραμένει τηλεοπτικά «άστεγη» και δεν αποκλείεται μέχρι να υπάρξει συμφωνία να μεταδοθούν τα παιχνίδια του μέσα από το OPEN TV. Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Δικέφαλος του Βορρά» είπε «όχι» στην πρόταση της Νοva ύψους 8 εκατ. ευρώ, ζητώντας τουλάχιστον 9 εκατ., όσα εισέπραξε και ο Παναθηναϊκός από την Cosmote Tv.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1:

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου: Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (18.15 – Cosmote Tv), Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμ. (20.30 – Cosmote Tv). Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου: Βόλος – Λαμία  (18.15. – Cosmote Tv), ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (19.00), ΑΕΚ – Ιωνικός (20.30 – Cosmote Tv), Ολυμπιακός – Ατρόμητος (20.30 – Nova). Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου: Αρης – ΟΦΗ (19.30 – Nova).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή