«Χρυσός» και με παγκόσμιο ρεκόρ ο Γκαβέλας

«Χρυσός» και με παγκόσμιο ρεκόρ ο Γκαβέλας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Θανάσης Γκαβέλας ταξίδεψε στο Τόκιο με στόχο να κατακτήσει ένα μετάλλιο και κατάφερε να φορέσει στον λαιμό του το χρυσό και, μάλιστα, με παγκόσμιο ρεκόρ. Με συνοδό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, ο οποίος άφησε τη δική του καριέρα για να βοηθήσει τον Γκαβέλα, τερμάτισαν πρώτοι στον τελικό των 100μ. Τ11 με χρόνο 10,82 και χάρισαν στην Ελλάδα την πρώτη «χρυσή» επιτυχία στους Παραολυμπιακούς της Ιαπωνίας.  

Η κούρσα του τελικού διεξήχθη με βροχή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Οι δύο Ελληνες από τα πρώτα μέτρα έφυγαν δυνατά και όταν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια και συνειδητοποίησαν τη μεγάλη επιτυχία, τα δάκρυα ανακατεύτηκαν με τη βροχή. 

Ο Θανάσης Γκαβέλας αντιμετώπισε πρόβλημα με την όρασή του σε ηλικία 10 ετών και από τα 15 ασχολείται με τον στίβο. Οι επιδόσεις του τα δύο τελευταία χρόνια τον είχαν φέρει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και συγκαταλεγόταν στα φαβορί για μία διάκριση. Είναι ξάδελφος του μεσογειονίκη Αρη Γκαβέλα και με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη προπονούνται μαζί τον τελευταίο χρόνο. 

Οι άλλες μάχες 

Μια θέση στους ημιτελικούς θα διεκδικήσει σήμερα το ομαδικό του μπότσια (Πολυχρονίδης, Ντεντά, Πυργιώτη). Υστερα από τις νίκες τους επί των ομάδων της Ταϊλάνδης και της Βρετανίας, σήμερα τα ξημερώματα αντιμετώπιζαν τη Γαλλία και, στη συνέχεια, θα παίξουν με τη Ν. Κορέα. 

Στην τοξοβολία, η Δωροθέα Ποιμενίδου κατέκτησε την 4η θέση, καθώς ηττήθη στον μικρό τελικό από την Κινέζα Γου. Ο Αρης Μακροδημήτρης τερμάτισε στην έβδομη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτ. S2 με χρόνο 1.03.28. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή