Το θρυλικό «Ράλλυ Ακρόπολις» βγαίνει ξανά στους δρόμους

Το θρυλικό «Ράλλυ Ακρόπολις» βγαίνει ξανά στους δρόμους

Οι κινητήρες του Ράλλυ Ακρόπολις, του «Ράλλυ των Θεών», θα ηχήσουν και πάλι στους δρόμους και στα βουνά της Ελλάδος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κινητήρες του Ράλλυ Ακρόπολις, του «Ράλλυ των Θεών», θα ηχήσουν και πάλι στους δρόμους και στα βουνά της Ελλάδος. Η ιστορική διοργάνωση εντάχθηκε στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ύστερα από μία διακοπή οκτώ ετών, και το δεκαήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων άρχισε χθες από την Κρήτη. Αυτή τη χρονιά ο διεθνής αγώνας θα μεταφέρει μηνύματα οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.  

Μέχρι το 2013 το «Ακρόπολις» ήταν εκ των σημαντικότερων αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτου. Οι οικονομικές δυσχέρειες και η ασυνέπεια εξόφλησης των υποχρεώσεων προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες για τον υποβιβασμό σε περιφερειακό αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ το 2019 άναψε «κόκκινο» για τον εμβληματικό θεσμό. 

Τον Ιούνιο του 2020, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε, κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης, τη σύσταση επιτροπής για τη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Λίγους μήνες αργότερα ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC.  
Η αυλαία της διοργάνωσης «άνοιξε» χθες με το καραβάνι των κλασικών αυτοκινήτων και μηχανών, το οποίο ξεκίνησε από τα Χανιά.  

«Δημιουργήσαμε ένα δεκαήμερο πρόγραμμα από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τη λήξη του EKO Ράλλυ Ακρόπολις με σκοπό να προωθήσουμε στην κοινωνία μηνύματα ορθής οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Στόχος μας είναι να αποτελέσουν στάση ζωής», δήλωσε στην «Κ» ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.  

Στις 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του προέδρου της FIA Ζακ Τοντ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου όπου θα προβληθούν βιντεομηνύματα ολυμπιονικών σχετικά με την οδική ασφάλεια. Την ίδια ημέρα, στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός esports WRC The Official Game.  

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα ξεκινήσει από τον Βράχο της Ακρόπολης στις 9 Σεπτεμβρίου (17.30). Τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στην πλατεία Συντάγματος. Την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθούν ειδικές διαδρομές σε Αγίους Θεοδώρους και Λουτράκι και οι αγωνιζόμενοι, μέσα από τη Θήβα και την Ελάτεια, θα φτάσουν στη Λαμία. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 12/9 με τη θρυλική ειδική «Ταρζάν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή