Εθνική ομάδα: Χωρίς περιθώριο απωλειών

Εθνική ομάδα: Χωρίς περιθώριο απωλειών

Η Εθνική αντιμετωπίζει αύριο το Κόσοβο, με τη νίκη να μοιάζει επιβεβλημένη

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άκρη ενός πολύ μπλεγμένου κουβαριού θα επιχειρήσει να βρει αύριο η εθνική μας ομάδα στην Πρίστινα για να αρχίσει να το ξετυλίγει, μήπως και η άλλη άκρη του την οδηγήσει έως το τέλος της διαδρομής, στα γήπεδα του Κατάρ και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. 

Τα επόμενα δύο παιχνίδια της Εθνικής μας είναι κομβικής σημασίας, με βασικό ζητούμενο δύο νίκες και έξι βαθμούς. Νίκη αύριο στο Κόσοβο και νίκη την ερχόμενη Τετάρτη με τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ είναι ο μόνος συνδυασμός που θα κρατήσει ορθάνοιχτη την πόρτα της πρόκρισης και θα επιτρέψει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να στοχεύσει ακόμα και στην πρώτη θέση του ομίλου, που δίνει το απευθείας εισιτήριο. 

Κέρδος τεσσάρων βαθμών απλώς θα κρατήσει ζωντανές κάποιες ελπίδες, κυρίως για τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ, ενώ οτιδήποτε λιγότερο θα μοιάζει με ένα πρόωρο αποκλεισμό, μια και στο τέλος του α΄ γύρου αυτού του μίνι πρωταθλήματος των οκτώ αγωνιστικών η απόσταση θα είναι πολύ μεγάλη και η ανατροπή θα μοιάζει με βουνό. 

Η νίκη της Σουηδίας επί της Ισπανίας επιβεβαίωσε αυτό που φάνηκε από την αρχή, ότι δηλαδή η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν είναι σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι για να δικαιολογήσει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την πρώτη θέση του 2ου ομίλου: εντός έδρας ισοπαλία με την Εθνική μας, νίκη επί της Γεωργίας στην Τιφλίδα με γκολ στις καθυστερήσεις, αγχωτική επικράτηση επί του Κοσόβου με το ματς να είναι στο 2-1 στο 75΄, εκτός έδρας ήττα από τη Σουηδία, η πρώτη της στα προκριματικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 28 χρόνια και 66 συνεχόμενους αήττητους αγώνες!  

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, η Σουηδία βρίσκεται αθόρυβα σε θέση ισχύος και περιμένει στο ρεπό της να δει τι θα κάνει αύριο (21.45) η Εθνική μας στο Κόσοβο για να ξέρει τον βαθμό της πίεσης που θα έχει την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. 

Η «Γαλανόλευκη» δεν έχει χαρεί τη νίκη στα πρώτα δύο παιχνίδια της και παρότι ξεκίνησε με ισοπαλία στην Ισπανία, η νέα ισοπαλία με τη Γεωργία στην Τούμπα έχυσε όλο το γάλα της καρδάρας. Μετρά ήδη τέσσερις χαμένους βαθμούς και αυτό την υποχρεώνει να κυνηγάει από νωρίς, χωρίς να έχει την πολυτέλεια για οποιαδήποτε αστοχία. 

Η νίκη του Κοσόβου στην Τιφλίδα επί της Γεωργίας δεν αλλάζει κάτι στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά πιέζει την ομάδα μας γιατί φέρνει ενθουσιασμό και καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το αυριανό παιχνίδι στην Πρίστινα. Η καλή εικόνα (παρά την ήττα με 2-1) στο φιλικό με την Ελβετία δίνει υποσχέσεις ότι θα καλυφθούν οι σημαντικές απουσίες στο δημιουργικό κομμάτι (Φορτούνης, Πέλκας, Μασούρας, Γιακουμάκης), παρότι παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η συμμετοχή του Τζιόλη. 

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής: Κυριακή 21.45 Κόσοβο – Ελλάδα, 21.45 Ισπανία – Γεωργία. 

Η βαθμολογία: Σουηδία 9 (3 αγ.), Ισπανία 7 (4), Κόσοβο 3 (3), Ελλάδα 2 (2), Γεωργία 1 (4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή