Σε νέες ιστιοπλοϊκές ρότες ο ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής

Σε νέες ιστιοπλοϊκές ρότες ο ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής

Ο Παύλος Καγιαλής είναι ένας άνθρωπος που ζει για τον αθλητισμό και ειδικά για τα σπορ της θάλασσας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής και ολόκληρη η ιστιοπλοϊκή κοινότητα αποχαιρέτισαν τα σκάφη 470 από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

Ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης του Ρίο Παύλος Καγιαλής όμως δεν μπόρεσε να μείνει για πολλές ημέρες μακριά από τις ολυμπιακές κατηγορίες και, ήδη, είναι έτοιμος να χαράξει ιστιοπλοϊκές ρότες στα 49er. Παρτενέρ του θα είναι ένας παλιός αντίπαλός του ο Γιάννης Ορφανός και πρώτος μεγάλος αγώνας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα αρχίσει στις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Σε νέες ιστιοπλοϊκές ρότες ο ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής-1

«Μια φορά πρωταθλητής, πάντα πρωταθλητής», λένε οι φίλοι του αθλητισμού και ο Παύλος Καγιαλής είναι ένας άνθρωπος που ζει για τον αθλητισμό και ειδικά για τα σπορ της θάλασσας. Κάποιες φορές όταν τελείωνε μία κοπιαστική προπόνηση στα 470, αντί να ξεκουραστεί, έπαιρνε μία ιστιοσανίδα και ξανοιγόταν στο πέλαγος ή δοκίμαζε τις νέες κατηγορίες «ιπτάμενων σκαφών». Τα 49er είναι ένας «extreme» τύπος σκάφους, ο οποίος ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του ολυμπιονίκη των 470.  

«Πάντα μου άρεσε αυτός ο τύπος σκάφους. Τώρα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω», δήλωσε ο ιστιοπλόος στο www.kathimerini.gr. Ο Παύλος Καγιαλής θα έχει ως παρτενέρ τον αντίπαλό του στα 470 Γιάννη Ορφανό. «Με τον Γιάννη ταιριάζουμε και μας ταιριάζει και το σκάφος σε ότι αφορά τη φυσική κατάσταση, τον σωματότυπο και την τεχνική. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και θα δούμε πως θα εξελιχθεί». 

Οι δύο ιστιοπλόοι, παρόλο που έχουν ελάχιστες ημέρες στο νερό ως ζευγάρι, αποφάσισαν να… βουτήξουν κατευθείαν στα βαθιά. Ήδη, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρουν μέρος στον αγώνα «Μέγας Αλέξανδρος» για να τεστάρουν τις αντοχές τους και, στη συνέχεια, θα βρουν απέναντι τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κλάσης (14-19/9).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή