Αήττητη η Ιταλία, αλλά προβληματίζει

Αήττητη η Ιταλία, αλλά προβληματίζει

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία έσπασε το ρεκόρ της Βραζιλίας και της Ισπανίας και έγινε η πρώτη εθνική ομάδα με 36 συνεχείς αγώνες αήττητη, μετά το 0-0 με την Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ρεκόρ όμως είναι το μόνο που χαροποιεί τον τεχνικό των πρωταθλητών Ευρώπης, Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς η προχθεσινή ισοπαλία στη Βασιλεία (και με χαμένο πέναλτι του Ζορζίνιο) προστίθεται στο 1-1 με τη Βουλγαρία τρεις ημέρες νωρίτερα.

«Τα παιδιά είναι κουρασμένα, άρα σίγουρα θα κάνουμε αλλαγές για τον επόμενο αγώνα», είπε αναφερόμενος στην αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λιθουανία.

Χωρίς νίκη για ένα ακόμη ματς έμεινε και η Γαλλία, γλιτώνοντας την ήττα (1-1) στην Ουκρανία που προηγήθηκε. Πάντως, τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία παραμένουν επικεφαλής των ομίλων τους.

Ευρείες εντός έδρας νίκες πέτυχαν τα άλλα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αντιμετωπίζοντας υποδεέστερους αντιπάλους. 
Η Γερμανία είχε τον Σερζ Γκνάμπρι σε κέφια (δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο) και συνέτριψε με 6-0 την Αρμενία, η Ολλανδία σάρωσε με 4-0 το Μαυροβούνιο, ενώ με το ίδιο σκορ η Αγγλία επέκτεινε το τέλειο ξεκίνημά της, νικώντας την Ανδόρα. 

Ισοπεδωτικό και το Βέλγιο, που σταμάτησε στο 3-0 επί της Τσεχίας, στον 100ό αγώνα του Ρομέλου Λουκάκου με το εθνόσημο.

Ισραήλ και Μπέιλ

Αίσθηση επίσης έκαναν το 5-2 του Ισραήλ επί της Αυστρίας και το χατ τρικ του Γκάρεθ Μπέιλ (δύο γκολ με πέναλτι) που χάρισε στους Ουαλλούς νίκη 3-2 στη Λευκορωσία. Οι μπελάδες συνεχίζονται για την Ουγγαρία, που ηττήθηκε 1-0 στην Αλβανία ενώ την περιμένει βέβαιη τιμωρία για τα φαινόμενα ρατσισμού στο ματς με την Αγγλία.

Από τα αποψινά παιχνίδια ξεχωρίζουν το ντέρμπι κορυφής Ολλανδία – Τουρκία και τα Γαλλία – Φινλανδία και Ιρλανδία – Σερβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή