Εθνική ομάδα: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Εθνική ομάδα: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Η Εθνική υποδέχεται τη Σουηδία με στόχο να παραμείνει μαθηματικά «ζωντανή»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα πρόωρου τελικού έχει ο αποψινός (21.45) αγώνας με τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ, με τα περιθώρια για λάθη να είναι πλέον μηδενικά για την Εθνική μας. Η παράταση ζωής στη μάχη για την πρόκριση στην τελική φάση του Π.Κ. του Κατάρ θα έλθει μόνο με νίκη, το μοναδικό αποτέλεσμα που δίνει βαθμολογικό νόημα στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του β΄ γύρου, καθώς ακόμα και η ισοπαλία θα είναι ουσιαστικά καταδικαστική. Με το σενάριο αυτό, ακόμα και με 4χ4 στη συνέχεια το ταβάνι θα είναι οι 16 βαθμοί, στόχο που εύκολα μπορεί να πιάσουν οι Σουηδοί έχοντας ως προίκα τούς μέχρι στιγμής 9 βαθμούς με το απόλυτο 3χ3 ή οι Ισπανοί που βρίσκονται στους 10 β., με δύο αγώνες παραπάνω. Το «πρέπει» είναι τεράστιο και δεν μένει παρά να αποδειχθεί εντός αγωνιστικού χώρου αν θα προσθέσει κι άλλο βάρος σε μια ταλαιπωρημένη ψυχολογικά ομάδα ή θα της δώσει δύναμη για την αντεπίθεση. 

«Ποιότητα υπάρχει, καλό ποδόσφαιρο έχουμε παίξει, αλλά με ισοπαλίες δεν πας μακριά. Το αποτέλεσμα παίζει μεγάλο ρόλο. Η διαδικασία δεν σταματά. Φέραμε νέους παίκτες, κρατήσαμε κάποιους έμπειρους και ελπίζω να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, παίρνοντας αυτή τη φορά και ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Τζον Φαντ Σιπ, αναγνωρίζοντας ότι η πίεση είναι τεράστια: «Η κατάσταση δεν είναι η ιδανική. Θέλουμε στο εξής μόνο νίκες, με πρώτη και πολύ σημαντική αυτή κόντρα στη Σουηδία. Υπήρξε απογοήτευση, η πίεση είναι μεγάλη, αλλά είναι μέρος της δουλειάς μας και το ξέρουμε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και καλά προετοιμασμένοι. Με μια νίκη αλλάζουν τα πράγματα. Πρέπει να αφήσουμε τα πάντα στο γήπεδο, να κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική και ο ένας για τον άλλο, για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να κοιταζόμαστε στα μάτια». 

Ο Ολλανδός τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά όλα δείχνουν ότι θα κάνει αλλαγές σε πρόσωπα και τακτική, με στόχο να παρατάξει μια ομοιογενή και επιθετική ομάδα, αποφασισμένη να ρισκάρει για τη νίκη και την ανατροπή. Και όπως τόνισε ο ίδιος, το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι πιο σημαντικό από το μέλλον του και κάθε σενάριο διαδοχής… 

Στο άλλο ματς, το Κόσοβο υποδέχεται την Ισπανία. Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Ισπανία 10 (5 αγ.), Σουηδία 9 (3), Κόσοβο 4 (4), Ελλάς 3 (3), Γεωργία 1 (5).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή