Σάλος με δημοσίευμα σχετικά με τη μεταγραφή του Ρόουζ

Σάλος με δημοσίευμα σχετικά με τη μεταγραφή του Ρόουζ

Αναφέρεται ότι ο παίκτης του Αρη μεταγράφηκε στη Λέγκια όχι από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου φαινόταν πως ανήκει, αλλά από τον Ολυμπιακό

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη συζήτηση έχει προκαλέσει εδώ και δύο 24ωρα η αποκάλυψη ότι ο παίκτης του Αρη, Λίντσεϊ Ρόουζ, μεταγράφηκε στη Λέγκια Βαρσοβίας όχι από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου φαινόταν πως ανήκει, αλλά από τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα SDNA, βασιζόμενη σε πληροφορίες που αφορούν την κάρτα μεταβολής του Γάλλου αμυντικού, ανέφερε ότι σε αυτήν ως τελευταία ομάδα του Ρόουζ εμφανίζονται οι «ερυθρόλευκοι». Μάλιστα, το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο παίκτης την 1η Ιουλίου πήρε μεταγραφή από τον Αρη στον Ολυμπιακό και πως μέσα στην ίδια ημέρα πωλήθηκε ξανά στους Πολωνούς έναντι 600.000 ευρώ.

Οπως είναι λογικό, το δημοσίευμα προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτήματα, όπως για παράδειγμα γιατί η μετακίνηση από τον Αρη στον Ολυμπιακό δεν ανακοινώθηκε επισήμως και, βέβαια, γιατί χρειάστηκε το «ερυθρόλευκο» σκαλοπάτι για να πάει στη Λέγκια.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες της υπόθεσης, καθώς –όπως είπε– αφορούν προσωπικά δεδομένα, όμως πρόσθεσε: «Οσοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να απευθυνθούν στην ομοσπονδία και η νομική υπηρεσία θα απαντήσει αναλόγως. Αυτή η υπόθεση για εμένα, προσωπική άποψη εκφράζω, πρέπει να εξεταστεί μόνο στη FIFA και όχι στα δικαστικά όργανα της ομοσπονδίας. Αν υπάρχει γέφυρα και αν έχουν παραβιαστεί οι κανόνες των μεταγραφών».
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η FIFA στον κανονισμό της απαγορεύει τη «μεταγραφική γέφυρα» (Bridge Transfer), δηλαδή την παρεμβολή ομάδας σε μια μετακίνηση χωρίς ο παίκτης να αγωνιστεί σε αυτήν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «αν πραγματοποιηθούν δύο συνεχόμενες μεταγραφές, εθνικές ή διεθνείς, του ίδιου παίκτη μέσα σε περίοδο 16 εβδομάδων, τα μέρη (σύλλογοι και παίκτης) που συμμετέχουν σε αυτές τις δύο μεταγραφές έχουν συμμετάσχει σε μεταγραφική γέφυρα».

Από τον Αρη μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση για την υπόθεση και κυρίως στο γιατί η παραχώρηση του Ρόουζ στον Ολυμπιακό δεν είχε επισημοποιηθεί, όπως συμβαίνει όταν ολοκληρώνεται ένα μεταγραφικό deal. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί πως η παραχώρηση του Γάλλου στους πρωταθλητές δεν είναι ούτε παράνομη ούτε παράτυπη, αλλά σίγουρα προκαλεί εντύπωση το ότι παρέμεινε μυστική από όλες τις πλευρές, αφού ούτε από την πλευρά του Ολυμπιακού είχε υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Οσον αφορά τους «ερυθρόλευκους», θέση για την υπόθεση πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επειδή συνεχίζεται η παρωδία να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Στις μελλοντικές μεταγραφές μας και πριν από οποιαδήποτε κίνησή μας, εκτός από τα επίσημα χαρτιά που έχουν κατατεθεί στην ΕΠΟ, θα τα στέλνουμε για έγκριση στον κ. Σαββίδη και στο σάιτ του. Σοβαρευτείτε, επιτέλους! Από την κυβέρνηση στην οποία απευθύνεστε μέχρι τον τελευταίο σας οπαδό γελάνε μαζί σας με τις ανοησίες που γράφετε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή