Ελλάδα – Σουηδία 2-1: Με την αύρα του «Κing Otto»

Ελλάδα – Σουηδία 2-1: Με την αύρα του «Κing Otto»

Χρειάστηκε η αύρα του Οτο Ρεχάγκελ για να φτάσει η Εθνική ομάδα στην πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε η αύρα του Οτο Ρεχάγκελ για να φτάσει η Εθνική ομάδα στην πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τον Γερμανό στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Σουηδίας και κράτησε ζωντανές τις όσες ελπίδες έχει για το κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί, αν όχι απευθείας στο Κατάρ, τουλάχιστον στα μπαράζ, καθώς πέρασε στην 3η θέση, έχοντας 6 βαθμούς, τρεις πίσω από τους δεύτερους Σουηδούς.  

Η Σουηδία μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε δοκάρι στο 4ο λεπτό με τον Σβάνμπεργκ, ενώ η Ελλάδα «απάντησε» στο 27ο, όταν ο Παυλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι στον Ολσεν, με τον Σουηδό γκολκίπερ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι άλλαξαν και η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει πρώτη στο γκολ στο 62ο λεπτό, ο Δουβίκας συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Μπακασέτα, αυτός μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 74ο λεπτό έπειτα από μια μικρή περιπέτεια η Εθνική έφτασε στο 2-0. Ο Τζόλης έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα στον Παυλίδη και αυτός σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε, όμως μετά από χρήση του VAR και ενώ έπρεπε να περάσουν τέσσερα λεπτά, κατοχυρώθηκε. Η Σουηδία «μπήκε» ξανά στο ματς στο 81ο λεπτό με τον Κουάιζον, όμως η Εθνική κατάφερε να κρατήσει το υπερπολύτιμο για αυτήν 2-1 μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη.

Οι τρεις βαθμοί κόντρα την αντίπαλό της για την 2η θέση, την κρατούν ζωντανή, όμως ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς και θα χρειαστούν και άλλες βραδιές όπως η χθεσινή. Και ίσως η παρουσία του «King Otto» στην εξέδρα…  

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Δουβίκας (71’ Τζόλης), Παυλίδης (93’ Βρουσάι).

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον (71’ Κραφτ), Χελάντερ (88’ Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (72’ Κάρλσον), Όλσον, Σβάνμπεργκ (65′ Κουάεσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88’ Θελίν), Ίζακ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Οτο Ρεχάγκελ, βράβευσε τον Βασίλη Τοροσίδη για την προσφορά του στην Εθνική. Ο παλαίμαχος παίκτης πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια είχε 101 συμμετοχές με την Ελλάδα και 12 τέρματα.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ισπανία επικράτησε εκτός έδρας του Κοσσόβου με 2-0. Ετσι η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Ισπανία 13, Σουηδία 9, Ελλάδα 6, Κόσσοβο 4, Γεωργία 1.

Οι επόμενες αγωνιστικές: 9/10: Σουηδία – Κόσσοβο, Γεωργία – Ελλάδα, 12/10: Σουηδία – Ελλάδα, Κόσσοβο – Γεωργία, 11/11: Γεωργία – Σουηδία, Ελλάδα – Ισπανία, 14/11: Ελλάδα – Κόσσοβο, Ισπανία – Σουηδία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή